İzmir’de Çiğli Ulukent’te yaşayan 16 yaşındaki Berke P. dün sabah saatlerinde ailesine “Aşağıya inip geliyorum” dedikten sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi. Oğullarına ulaşamayan ailesi sosyal medya üzerinden Berke’yi arama çalışması başlatırken, Berke'nin aynı yaştaki sınıf arkadaşı Zeynep Y.'nin de kayıp olduğu ortaya çıktı. İki arkadaş bugün Karşıyaka polisi tarafından bulundu.

Ege Postası'ndan Yağmur Uygur'un haberine göre, Çiğli'de ortadan kaybolan ve en son Nergiz'de birlikte yemek yerken görülen sınıf arkadaşları Berke P. ile Zeynep Y., Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu.

Çiğli’de yaşayan Karşıyaka Zeki Şairoğlu Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Berke'nin ailesi dün sabah saat 10.00 ‘dan beri oğullarına ulaşamadı. Evde ailesiyle otururken, “Aşağıya inip geleceğim diyerek” evden çıktıktan sonra saatlerce hiçbir haber alınamayan Berke’yi arkadaşlarına soran ailesi, Berke’nin sınıf arkadaşı 16 yaşındaki Zeynep'in de kayıp olduğu bilgisine ulaşınca emniyet güçlerine kayıp başvurusunda bulundu. İki çocuğun arama çalışmalarını sosyal medya üzerinden de yürüten aile için vatandaşlar seferber oldu.

Ailelerinin çocukları için yapılan aramalarda iki gencin en son Karşıyaka Nergiz’de 17.00’de kafede yemek yerken görüldükleri öğrenildi.

 

Berke'nin ailesinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım hızla yayıldı. Sosyal medyada paylaşımlar hızla sürerken, aileler, Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü'nden gelen iyi haberle rahat nefes aldı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün, Berke ve Zeynep'i Karşıyaka Bostanlı'da kimlik kontrolü sırasında bulduğu ve şubeye götürdüğü öğrenildi. Çocuklar daha sonra gelen ailelerine teslim edildi.