huriyeserterŞu an dünyadaki diğer kadınlarla rekabet edebiliyorsam, iletişim kurabiliyorsam ve başım dik durabiliyorsam bunu kesinlikle Cumhuriyet’e borçluyum. Cumhuriyet olmasa, bunların hiçbirini yapamayacaktım, biliyorum!
Kadınlar elbette Cumhuriyet'ten önce de vardı bu topraklarda. Ancak yaşantıları, yaşadıkları baskılar, potansiyellerini gerçekleştirememeleri gibi pek çok sorunla karşı karşıyaydılar. Ta ki demokratik bir cumhuriyette eşit şartlar sağlanana kadar…
Ancak bugün Cumhuriyetimizin 94. yılında kadın meselesine baktığımızda;
Kadınlar hayatın her alanında şiddete ve haksızlığa maruz bırakılıyorlar.
Çalışan kadın evlendiğinde işini bırakmak zorunda kalıyor. Çocuğa bakmak, evde yemekleri yapmak sadece kadının sorumluluğuymuş gibi kalıplaştırılıyor.
Çocuk yaşta evlilikler, cinsel tacizler, cam tavan sendromu, temsil adaletsizliği...

Dünyada nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor. Ancak fırsatlara erkekler kadar rahat ulaşamıyorlar.
Hem bir kadın hem de bir girişimci olarak bütün bu sorunlara duyarsız kalmak mümkün değil!
“Bir kadın değişirse bir aile değişir; bir aile değişirse toplum değişir.”
Bu anlamda kadın savunuculuğunun önemi büyük. Bu yüzden kadın derneklerine çok iş düşüyor.
Bizim İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) olarak hepsi aktif iş yaşamında olan üyelerimizle birlikte bir hayalimiz var. “Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi”. Bunun için çok çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Girişimcilik eğitimleri, Meslek edindirme kursları, Uluslararası alanda yeni pazarlar bulmak için b2b görüşmeleri, genç kızlarımızı iş dünyasına hazırlama programları, mentorluk, finansal okur yazarlık, yerelde kadın kooperatifleriyle çalışmalar… Üniversiteli başarılı kız öğrencilere burslarımızla destek oluyoruz.
“Kadın Güçlenirse Toplum Güçlenir” diyerek tüm kadınların yaşamın içinde olmalarını ve hayata katılmalarını istiyoruz.
Bu yolu bize Mustafa Kemal Atatürk çizdi. Aydınlanma devrimleriyle bizlerin önünü açtı. Değiştirmek ve dönüştürmek … Bu yetenek ve güç kadınlarımızda vardır. Büyük önder bunu bildiği için Cumhuriyeti kadınların yücelteceğini söylemiştir
İZİKAD olarak bütün çalışmalarımızı bu bilinçle yürütüyoruz.
Kadın ve erkeğin Cumhuriyet ışığında el ele ve yan yana özgürce yürümeleri dileğimle hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.