Ocaktaki yemeğin yangın çıkarmasıyla öldü Ocaktaki yemeğin yangın çıkarmasıyla öldü
İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki 11 kedinin dağlık alana atılması sonrası, HAYTAP'ın yaptığı başvuruya Balçova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen yanıt şaşırttı.

İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin geçen Şubat tatili fırsat bilinerek toplanması ve üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık alana atılmaları sonrasında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder'in sorumluların idari ceza alması ve bir daha aynı sıkıntının yaşanmaması için başlattığı mücadele devam ediyor. Önder, kedilerin atılması iddiaları sonrasında okula giderek, yetkililerle görüşmüş, kedilerin okul içine ve yönetim katlarına çıkmasının sorun yarattığını bu nedenle de hayvanların üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık araziye atıldıklarını öğrenmişti.
Önder'e son olarak Balçova İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden BİMER aracılığıyla şaşırtıcı bir cevap geldi. Yanıtta; “Hayvanları Koruma Kanununun 14. maddesinin ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin tetkiki yapıldığında, hayvanların barındıkları yerden başka bir yere götürülmelerinin idari para cezası gerektiren hususlardan olmadığı görülmektedir. Bu nedenden dolayı herhangi bir işlem yapılamamıştır” ifadeleri kullanıldı.

KANUNLARI BİLMİYORLAR


5199 sayılı kanunun 21. maddesi g fıkrasına göre, hiçbir belediye, kurum ve kuruluşun hayvanları yerleşim dışı yere atamayacağını; yine aynı kanunun 14. maddesine göre de hayvanların aç susuz bırakılamayacağını hatırlatan Önder, “Yetkili kurumların kanunları bilmemesi çok üzücü” dedi.
Önder, son olarak İzmir IV. Bölge Müdürlüğü Orman Su Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi göndererek, Ekonomi Üniversitesi'ne, meçhule attığı 11 kedi için, kedi başına idari ceza kesilmesini ve yanıtın 4982 ve 3071 sayılı kanun gereğince tarafıma bildirilmesini talep etti.