Haber/ Gökçe ADAR

Barda tanıştığı bir erkek tarafından boğazı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'nün mahkemesinin son duruşması geçtiğimiz gün İzmir Adliyesi 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Mahkeme, Zülal Tütüncü'nün cep telefonunu inceleme kararı alarak, duruşmayı 3 Aralık tarihine ertelemişti. Zülal Tütüncü'nün annesi Bedriye Tütüncü duruşmanın ertelenmesine tepki gösterdi. Her duruşma öncesi sinirleri bozulduğunu ifade eden anne Tütüncü, “Zülal'in cep telefonu inceleme kararı alarak, duruşma ertelendi. Böyle bir şey olabilir mi? Her şey belli, her şey ortada. Daha neyi araştırıyorlar? Kesilsin cezası bitsin. Zaten tutuklu. Biz, her defasında Bursa'dan geliyoruz. Her geldiğimizde onun yüzünü görmek zorunda mıyız? Kızımı öldüren adamı görünce sinirlerim bozuluyor, mide ağrıları yaşıyorum. Sürekli ertelenerek resmen mağdur tarafa ceza veriliyor. Hiç mi çocuğun arkadaşlarına, hocalarına bu çocuk nasıl biri diye sormuyorlar” diye konuştu.

Tasarlanmış cinayet

Anne Tütüncü, Günhan Öztürk'ün cinayeti tasarladıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Biz kasten bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Bu tasarlanmış bir cinayetti. Kendisi, evinin kapısının önüne kılıç koyduğunu anlatıyor. Birde Zülal uyurken kılıçı alıyor. O an kavga edilmiş olsa, insan eline geçirdiğini karşısına atar. Alt kata inerek, kılıcı alıyor. Kapının önüne koyuyor. Daha sonra öldürüyor.” Zülal Tütüncü'nün teyzesi Yüksel Doğan da sanık avukatlarının olayı yokuşa sürdüklerinden bahsederek, “Tüm amaçları, katilin birkaç yıl daha indirim alması. Böyle yaparak, sanığın müebbet hapis cezası almasını zorlaştırıyorlar. Mayıs'tan beri bekliyoruz. Kriminal zaten her şeyi göndermiş. İncelesinler. Hiç bilmeyen bir insana bu olayı anlatsanız, bu ölümün tasarlanmış olduğunu size söyler. Bu çocuk bunu tasarlamış açıkca ortada. Zülal olmasaydı, başka bir kız olacaktı. Duruşmada; pişmanım, özür dilerim bile demiyor. Psikopat bir kişilik” ifadesini kullandı.

Zorlaştırıyorlar

Sanığın, cinayet sonrası olayı hatırlamadığını söylemesi üzerine ise Doğan, şunları söyledi:“İlk başta cinayeti hatırlamıyorum dedi. Akıl sağlığı yerinde değildir raporu almaya çalıştılar. Ama üç hastaneden de, akıl sağlığı yerinde raporu verildi. Hala daha neden hak ettiği ceza verilmiyor? Cinayet öncesi kavga ettik diyor. Zülal minyon tipli bir kızdı. Bırakın bir şey atmayı biraz iktirse yere düşebilecek kadar zayıf bir kızdı. Ayrıca, vücudunda hiçbir iz yok. Ne morluk var ne bir çizik var. Boğazındaki kesik hariç.”