İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nde açılacak olan stantların başvuru gün ve saatleri ile şartları açıklandı.

Çeşme Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 5-8 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 9. Alaçatı Ot Festivali'nda stant açmak isteyenler, 20-23 Mart tarihleri arasında, Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisi'nde 11.00-16.00 saatleri arasında yapılabilecek. Başvuru yapacak olan kişilerin 2 vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve muhtarlıklardan ya da e-devletten alınacak, Çeşme'de ikamet ettiğini gösterecek bir belgeyi yanlarında bulundurmaları istendi. Başvuru sonuçlarının 28 Mart Çarşamba günü, saat 14.00'te, Değirmenaltı Sanat Galerisi'nde açıklanacağı da açıklamada ifade edildi. Çeşme Belediyesi'nden yapılan açıklamada ayrıca satış stantlarının 5- 8 Nisan tarihleri arasında adına tahsis yapılan kişi tarafından her gün, 10.00 - 18.00 saatleri arasında hizmete açık tutulacağı belirtilirken, belediyenin zabıta görevlileri tarafından yapılacak olan kontrollerde, başvuru şartlarına aykırı davrananların stantlarının kaldırılacağı da vurgulandı.

Açıklamada, ot, yiyecek-içecek ve hediyelik eşya satış stantları için geçerli olacak genel koşullar şu şekilde belirtildi:

"Stantlarda taze ve yarımadada yetişen yenilebilir otlar satılacaktır. Stantlar komitenin belirlediği yere, tahsis sahiplerince kurulacaktır. Yiyecek, içecek stantlarındaki gıda ürünlerinin tümünün ev yapımı olması ve ürünlerin hazırlanmasında yenilebilen otların kullanılması gerekmektedir. Ürünlerin yapımı ve sunumunda hijyen koşullarına uyulması esastır. Stantlarda satışa sunulan her türlü hediyelik, dekoratif ve sanatsal ürünlerin ise el yapımı olması esastır. Belirtilen bu şartlara uygun olmayan veya hazır ürünlerin satıldığı stantların yapılacak denetimlerde tespit edilmesi halinde tahsisleri iptal edilecektir."