Alaattin Çakıcı'ya ait olduğu iddia edilen bir mesaj sosyal medyada yayılmaya başladı. İddiaya göre Alaattin Çakıcı Karar gazetesinin 6 ismi için ölüm emri verdi. Olay yaratan paylaşım Alahattin Çakıcı Resmi adlı instagram hesabından yapıldığı ve silindiği iddia edildi.

Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın, bir mesaj yayınlayarak, 6 gazeteci için ölüm emrini verdiği ileri sürüldü.

İşte o mesaj;


Instagram hesabından paylaşılıp bir süre sonra kaldırılan tehdit mesajında Çakıcı, daha önce yaptığı bir açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle, "Erdoğan'a küstah sözler" başlığı ile haberleştiren gazeteye yönelik açık tehdit ifadeleri kullandı. Çakıcı'nın mesajı Karar gazetesi tarafından da haberleştirilmişti.

İddialar üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklama da, "Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, gazetecilere saldırı emri verdi. Tek adam yönetiminin ülkeyi demokrasiden uzaklaştırarak getirdiği nokta işte budur. Tehdit ve terör ile farklı görüşleri bastırma heveslileri başaramayacak. Türkiye tek sese mahkûm olmayacak!" ifadesi kullanıldı.

Haberin yayılması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Karar yazarlarına koruma verdiği ve polis ekiplerinin de gazete önünde görevlendirildiği belirtildi.