31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den AKP'ye geçen Bergama Belediyesi'nde basın bürosunda çalışırken yeni başkan Hakan Koştu tarafından otoparkta görevlendirilen Ergin Gelir'e destek çığ gibi büyüyor. Koştu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya gelmesi üzerine tepki gösteren gazeteci ve siyasetçiler, Koştu'ya Gelir'i hatırlattı. Otopark gişesinde verilen görevi kabul etmeyen Gelir, istifaya zorlanarak işten çıkartıldı. Genç Gazeteciler Platformu, meslektaşlarına destek olmak için sosyal medyada kampanya başlattı. Ünlü isimler de destek verdi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya yönelik, Twitter üzerinden eş zamanlı çalışma yapan, Genç Gazeteciler Platformu, mesleği gazetecilik olan birinin, siyasi gerekçelerle farklı birimlerde görevlendirilmesine ve istifaya zorlanmasına tepki gösterdi. Gazeteci İsmail Saymaz da attığı tweet ile genç meslektaşlarına destek verdi.

Öte yandan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun yerel medya temsilcileri ile bir araya gelmesi de büyük tepki topladı. Buluşmada ayrıca Bergama AKP İlçe Başkanı Sebahattin Güzel’in de yer alması dikkat çekti.

Murat Bakan da destek verdi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da Gelir'e destek verdi. Bakan mesajında şunları belirtti; “Biliyor musunuz? Bergama Belediyesi’nin basın bürosunda 'basın sözleşmeli' olarak çalışan gazeteci Ergin Gelir, yönetim değişince AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından otoparka sürüldü ve istifaya zorlandı! Ve Başkan Koştu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için gazetecilerle bir araya gelip kutlama yaptı. Sorulur; hiç mi utanma sıkılma yok? Tüm baskılara direnen, hala bir yerlerde haber alma hakkımızın, basın özgürlüğümüzün ve hakikatin peşinde koşan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum."

İzgazeteye konuşan Ergin Gelir ise, “Mesleğime olan saygım ve inancım gereği tabi görevlendirmeyi kabul etmedim. İstifa ettim ve haklarımı talep ettim. Herkesin yapacağı iş belli. Ancak siz, kütüphaneciyi alakasız bir yere veriyorsunuz, basın bürosunda çalışanları ise otoparkçı olarak görevlendiriyorsunuz. Bergama Belediyesi’nin çalışanlarına bakış açısı 31 Mart’tan sonra baştan aşağı değişti” dedi. Gazetecilik mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Gelir, “Günümüzde meslektaşlarımızın hangi olumsuz koşullarda çalıştığını hepimiz biliyoruz. Buna rağmen mesleğimize dört elle sarılarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ve maalesef işimizi yapmamıza izin verilmiyor. Burada üzerinde durulması gereken mesleğimizin basitleştirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmasıdır” diye konuştu.