Haber / Didar DEMİRCİ

Geçtiğimiz gün duyurduğumuz Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar’ın kendisine soruşturmalar ve cezalarla mobbing uyguladığını öne sürerek 100 bin liralık tazminat davası açan DEÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Çelik’ın ardından bir dava da eşinden geldi.

Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aksel Çelik, idare tarafından mobbinge maruz kaldığını iddia ederek DEÜ Rektörlüğü’ne 100 bin liralık maddi tazminat davası açtı.

KOLEKTİF MOBBİNG

Avukat Ozan Karakaya, müvekkili Aksel Çelik’in sürekli üreten ve projeler geliştiren bir akademisyen olduğuna dikkat çekerek, açılan davanın gerekçelerini paylaştı. Karakaya, müvekkili Aksel Çelik’in açılan kadrolara yaptığı başvuruların haksız bir şekilde engellendiğini dile getirerek, “Doğrudan Aksel Çelik’in başvurmasını engelleyecek kadrolar açıklanıyor. Kendisi şu an doçent doktor ama çok uzun süredir kadro bekliyor. 2009’dan beri DEÜ’de görev yapıyor. Özellikle eşi Bilgin Çelik’in davasından sonra Aksel Çelik hakkında da sürekli olarak soruşturma açılmaya başlandı. Yani Aksel Çelik’in idareden kolektif bir şekilde mobbinge uğraması söz konusu. Direkt idari yetkiler kullanılarak, kadroların önü kapatılarak yapılıyor. Bu itibariyle biz buradaki sorumluluğun DEÜ Rektörlüğü yani idari teşkilat olduğuna karar verdik ve o yüzden Aksel hocanın davasını idari yargıda açtık. Onda da talebimiz 100 bin lira” sözlerini kaydetti.

‘YARGIYA TAŞIDIK’ Yurtdışından geldiğinden beri karşı karşıya kaldığı mobbing eylemlerini yargıya taşımak zorunda kaldığını söyleyen Aksel Çelik, söz konusu tazminat davası nedeniyle hakkında bir soruşturma daha açıldığını belirtti. Başvuruda bulunacağı kadroların önünün kapatıldığına, yıllardır verdiği dersin dışarıdan yeni gelen kişilere verdirildiğine ve bu tarz olayları öne süren Çelik, “Eylül 2020’den beri yaşadığım tüm süreçlerle ilgili her şey bu davanın içinde. O nedenle 100 bin liralık tazminat davası açtım” dedi.