İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nce verilen pasaport hizmetleri ilk günden beri aksıyor. 17 Nisan'da Dubai'ye gitmesi gereken bir okulun öğrencilerine 18 Nisan'a gün verildi.

Pasaport hizmetlerinin il emniyet müdürlüklerinden il nüfus müdürlüklerine devredilmesi İzmir'de pasaport hizmetlerinin aksamasına yol açtı. İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün Konak 845 Sokak'ta açtığı başvuru merkezinde 1 Nisan'da başlayan sistem henüz oturmadığı için yığılmalar meydana geliyor. Dubai'de düzenlenecek 23 Nisan şenliklerine davet edilen Barbaros Hayrettin İlkokulu öğrencilerinin 17 Nisan'da uçağa binmeleri gerektiği halde pasaportlarının yetiştirilemeyeceği iddiaları üzerine konuştuğumuz İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, sistemin ilk gün hiç çalışmadığını, ikinci günden itibaren normal hizmet vermeye başladıklarını belirterek şu bilgileri verdiler:

20 OKUL SIRADA BEKLİYOR


"Sadece bir okul değil yaklaşık 20 okul var. Hepsi de farklı etkinlikler için yurt dışına gitme hazırlıkları yapıyor. İzmirli vatandaşların da başvuruları var. Zaman zaman yığılmalar oluyor. Uygulamanın ilk günlerinde olduğumuz için aksamalar yaşanıyor. Halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama randevular Ankara'dan genel müdürlük tarafından verildiği için biz müdahalede bulunamıyoruz. Elimizden geleni yapacağız."
Barbaros Hayrettin İlkokulu yetkilileri ise Dubai'de önemli bir etkinliğe davet edildiklerini belirterek, "Başvuru için 18 Nisan'a gün vermişler. Gerekli bütün prosedürleri hazırladık. Öğrencilerimizin pasaportlarının yetişmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştular.
Bu arada başvuru sahiplerine sırayla hizmet verilmesini sağlayacak numarataj sisteminin de henüz kurulmadığı pasaport merkezinde zaman zaman vatandaşlar arasında tartışmalar da yaşanıyor.