Şirketin açıklamasına göre, "pasif hesaplar politikası" kapsamında, kullanılmamış ve hiç etkileşime geçilmemiş hesaplar, kademeli bir şekilde silinecek. İlk olarak hiç kullanılmamış hesapların silinmeye başlanacağı belirtildi.

Güvenlik Nedeniyle Alınan Önlem

Google, bu adımını "güvenlik" gerekçesiyle attığını vurgulayarak, kullanılmayan hesapların "çalınmaya" daha açık olduğunu ifade etti. Şirketin açıklamasına göre, bu durumun sebebi, bu hesapların eski ve 'yeniden kullanılan' şifrelere sahip olması ve iki adımlı doğrulama sisteminin bu hesaplarda aktif olmaması.

Hesap Güvenliği ve Kimlik Hırsızlığı Riski

Google'a göre, bir hesap ele geçirildiğinde kimlik hırsızlığı dahil birçok farklı dolandırıcılık yöntemi için kullanılabiliyor. Bu nedenle güvenlik politikası, kullanılmayan hesapları silerek bu riski azaltmayı hedefliyor.

Hesap Kullanımı ve Aktif Kalma Süresi

Bir hesaba sadece giriş yapmak, birçok hesap için iki yıl daha aktif kalmasını sağlayacak. Ayrıca Google, e-posta okuma, e-posta gönderme, Google Drive'e giriş veya YouTube'da video izleme gibi işlemlerin de hesabın aktif kalması için yeterli olduğunu belirtti.

Önemli Tavsiyeler

Hesaplarına giriş yapan kullanıcılara, kurtarıcı hesap olarak başka bir e-posta adresi tanımlamalarını öneren Google, bu sayede şifre unutma durumlarında hesaba yeniden erişim sağlanabileceğini belirtti.

Google Photos Kullanıcılarına Uyarı

Google, ayrıca Google Photos kullanıcılarına da iki yılda bir hesaplarına giriş yapmaları uyarısında bulundu. Bu süreç ihmal edilirse, kullanıcılar fotoğraflarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Ancak Google, bu durum öncesinde kullanıcılara uyarı göndereceğini ifade etti.

İstisnalar ve Abonelikler

Şirketler veya okullar tarafından oluşturulan hesaplar ile herhangi bir Google hizmetine aboneliği bulunan hesaplar, silme politikasından etkilenmeyecek. Bu hesaplar, aktif kullanıldığı varsayılarak güvenlik politikası dışında tutulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ