ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki çatışmalara son vermeye yönelik yürütülen ateşkes müzakereleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray’da düzenlenen Elon Musk için düzenlenen veda töreninde konuşan Trump, İsrail ile Hamas arasında süren görüşmelerin olumlu bir noktaya geldiğini söyledi.
Ateşkes anlaşmasının taraflar arasında neredeyse hazır olduğunu belirten Trump, “Gazze konusunda bir anlaşmaya çok yaklaştılar. Bunun sonucunu bugün içinde ya da yarın size bildireceğiz. Bunun için bir şansımız var” ifadelerini kullandı. İsrail’in onay verdiği ve Hamas’ın yanıtının beklendiği bildirilen taslak anlaşmanın, bölgede süregelen çatışmaların sona ermesi açısından kritik bir eşik olduğu ifade ediliyor.
Trump, konuşmasında sadece Gazze değil, İran ile yürütülen diplomasiye de değindi. Nükleer müzakerelere dair umutlu bir tablo çizen ABD Başkanı, “İran ile nükleer anlaşma çok uzak olmayan bir gelecekte mümkün olabilir” açıklamasında bulundu.