Haber/ Didar DEMİRCİ
Ekonomik ve sosyal yaşam şartlarının her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren Birleşik Kamu İş İzmir İl Başkanı Adem Yıldırım, geçinemeyen kamu emekçileri için verilen 3600 ek gösterge sözünü hatırlattı. Yıldırım, “Kamu emekçileri, emekli olduktan sonra aldıkları emekli maaşıyla geçinememektedir. Ekonomik kriz çarşıda, pazarda, marketlerde ve alışverişin yapıldığı tüm noktalarda ağır şekilde ilerlerken emekli olan bir kamu çalışanı ay sonunu zor getirmektedir. 3600 ek gösterge sözü verildikten bu yana köprü geçiş ücretlerine yüzde 309, otoyol ücretlerine yüzde 76, elektriğe yüzde 168, doğalgaza da yüzde 196 zam yapıldı. Bunun yanı sıra kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarına gerçek enflasyon oranlarında artış sağlanmadı ve yoksulluğa mahkum edildiler” diye konuştu.

YASAL DÜZENLEME YAPILSIN

Ek gösterge sorununun birçok kamu görevlisini ve meslek grubunu ilgilendirdiğini söyleyen Yıldırım, “Ülkemizde 3.5 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi hem şu anda hem de emekli olduktan sonra geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Kamu emekçileri, emeklilik ek göstergelerinin yükseltilmesiyle adaletsizliğin kısmen ortadan kalkacağını düşünmektedir. Siyasi partilerin seçim öncesindeki kamu emekçilerine verdikleri sözler seçimler sonrasında unutulmamasını ve görmezden gelinmemesini istiyor. Memurların aylık ücretlerini, emekli aylıklarını ve emekli ikramiyelerini düzenleyecek olan 3600 ek göstergenin tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesini beklemektedir. Bu düzenlemeden hâlihazırda emekli olmuş kamu emekçilerinin de yararlanmasını bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

Ek gösterge talepleri için demokratik ve meşru zeminde mücadele edeceklerinin altını çizen Yıldırım, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bütün iş koşullarında çalışan kamu emekçilerinin beklentilerinin özlük haklarının düzenlemeler ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi olduğunu belirtiyor, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanların faydalanmasını sağlayacak yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.