Haber/ Didar DEMİRCİ

PTT’nin pandeminin başından beri hiç pandemi yokmuşçasına çalışmalarına aynı şekilde devam ettiğini, özellikle karantina döneminde iş yükünün daha da arttığını hatırlatan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Haber Sen İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Nuray Çelik, PTT’de, Cumhurbaşkanlığı ve Valilik genelgesi kapsamında alınması gereken önlemlerin birçoğunun alınmadığını dile getirerek “Genelgeler yok sayılmaktadır” dedi.

PTT önlemler almak zorunda!

Salgının tüm Türkiye’de artış gösterdiğini vurgulayan Çelik, “Yaklaşık 45 bin çalışanı olan ve toplumun her kesimi ile bire bir irtibat halinde olan PTT gişe personeli ve dağıtımcılar için PTT yönetimi bir an önce hayati önlemleri almak zorunda. PTT personeli kendini salgın karşısında yalnız ve korumasız hissetmekte. Bununla birlikte eş zamanlı olarak yöneticilerin performans dayatması altında çalıştırılmaya zorlanılmakta. Gişe ve dağıtımda çalışan personelimiz, hiçbir koruyucu önlem alınmadan vatandaş ile teması sınırlandırılmadan, çalışmaya mecbur bırakılmakta” diye konuştu. Çelik, PTT şubelerinin hiçbirinde güvenlik personeli olmadığını dile getirerek, “Güvenlik personeli olmadığından şubelerde oluşan yığılmalar toplum sağlığı açısından tehlike arz etmekte. Bir an önce şubeler kapatılmalı. Şubelerin kapatılmasıyla PTT’ de çalışan personelimizin dönüşümlü ve dinlenerek çalışmasının önü açılmalı” dedi.

“Zarar gerekçesini kabul etmiyoruz”

Çelik, İzmir PTT Başmüdürlüğü bünyesinde 2018 yılında hizmet vermeye başlyan PTT Çocuk Bakımevi'nin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmak istendiğini dile getirerek, “Salgın nedeniyle öğrenci sayısının düştüğü, bunun da kreş gelirlerinin azalmasına neden olduğu gerekçesi ile kapatılması kabul edilemez” dedi. Çelik, kreşlerin, kamu kurumlarının kar- zarar hesabı yapacağı yerler olmadığına dikkat çekerek, “PTT Çocuk Bakımevi kapatılarak kreşe devam eden çocukların özel ya da kamuya ait başka çocuk bakımevlerine gönderileceği söylenmektedir. KESK Haber Sen olarak, kreşlerin kolay ulaşılabilir, ücretsiz, nitelikli ve özellikle vardiyalı çalışanların çocukları için 24 saat açık olmasını talep ediyoruz. PTT yönetimi Çocuk Bakımevi ile ilgili bu kararını tekrar gözden geçirmeli, çocukları ve ailelerini mağdur edecek bu karardan bir an önce vazgeçmelidir” diye konuştu.