Haber/ Didar DEMİRCİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos’ta okulların uzaktan eğitimle açılacağını ve sonrasında, pandemi koşullarına göre aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş yapılacağını duyurdu. Konuya ilişkin Eğitim-Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, MEB’in aldığı kararın sağlık açısından doğru olduğunu dile getirerek, “Uzaktan eğitimle ilgili sorunları çözmeleri gerekiyor. Ondan dolayı bizim çağrımız devam ediyor” dedi.

Öğretmenler rekabette

Uzaktan eğitimin geçtiğimiz dönem başarısız olduğunu dile getiren Bozdoğan, “Öğrenciler uzaktan eğitime dahil olamadı. Uzaktan eğitim içerikleri öğrenciler için ilgi çekici değildi. Öğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmesi için öğretmenleri rekabet içine sokan bir anlayış gelişti. Uzaktan eğitime öğrenciler katılma konusunda isteksizdi. MEB bunun nedenini araştırmak yerine isteksiz kaldı” diye konuştu. Bozdoğan, ayrıca uzaktan eğitimin yoksul, göçmen ve benzeri dezavantajlı çocuklar için de ulaşılabilir olmasının MEB tarafından sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Eşitliği yok sayan bir uzaktan eğitim başarılı olamaz. Çocukların yaşadığı koşulları görmeden eğitim politikası yürütemezsin. En yoksul çocuğu baz alarak, politika yürütmelisin. Pandemi yoksul çocukların aleyhine oldu” ifadesini kullandı.

Bozdoğan, öte yandan atama konularına da değinerek, “20 bin öğretmen 28-31 Ağustos’ta tercih yapıp, 1 Eylül’de göreve başlayacaklardı. Umarız ki bir an önce göreve başlarlar. Geçen seferki gibi olmaz” dedi. Bozdoğan, ayrıca Eğitim-Sen’in 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdikleri “Salgında Gelinen Aşamayı ve Eğitim Kurumlarının Durumunu Tartışmaya Açıyoruz” çalıştayından çıkan sonucu MEB’in ve ilgili kurumların dikkate almaları gerektiğinin de altını çizdi.