Haber/ Gökçe ADAR

Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan işçilerden yüzde 91 engelli olan Yücel Laçinel, belediyeden çıkarılan işçilerden eşi Pınar Akıncı Laçinel ile birlikte maddi zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Ciddi sağlık sorunları olduğunu ve yüzde 91 engeli olmasına rağmen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın eşi ile birlikte kendisini işten çıkardığını söyleyen Laçinel, geçirdiği beyin kanamasının ardından 3-4 yıldır tedavi gördüğünü dile getirdi. Laçinel, “22 yıldır belediyede çalışıyordum. Çeşitli bahaneler öne sürülerek işten çıkarıldım. 3-4 yıl önce, beyin kanaması geçirdim, uzun süre yoğun bakımda kaldım. Vücudumun bir tarafı felç oldu, fizik tedaviye başladım. Sonra kalbimde bir delik çıktı. Biraz iyileştikten sonra kalp ameliyatı oldum. Ben bu sürecin içerisindeyken işten atıldım ve mağdur edildim. Yüzde 91 engelli raporuna sahibim, hayati riskim devam ediyor. Beynimdeki pıhtı müdahale edilmediği için alınamadı. Sürekli dikkatli yaşamak zorundayım. Günde 22 tane ilaç içiyorum. Gözümü ilaçla açıyorum ilaçla uyuyorum. Benim işten çıkarılmam yetmiyormuş gibi eşim de kovuldu” dedi.

Çocuğu da etkileniyor

Evlerinde yemek bile pişirebilecek durumda olmadıklarını belirten Laçinel, “Bir takım borçlarımız vardı. Aracımızı sattık. Şu an ailelerimizin desteğiyle yaşıyoruz. Uzun süredir evimizde yemek pişiremiyoruz.12 yaşında çocuğumuz var. Çocuğumuzun işten çıkarılmadan öncekiyle şimdiki yaşantısı arasında büyük farklılıklar var. Bizimle birlikte o da sıkıntı yaşıyor. Çocuğumuzun okul masraflarını bile karşılayamıyoruz” diye konuştu. Sağlık sorunları nedeniyle her hafta hastaneye gittiğini dile getiren Laçinel, “Tedavi altında olduğum için her hafta hastaneye gidiyorum. Ben zaten çalışırken de aldığım maaşımı hastaneye veren bir kişiydim. Şu an elimizde olan her şeyi satarak, hastane masraflarımı karşılıyorum. İşe alınmazsak, evimizi bile satacak duruma geleceğiz” diye konuştu.

Laçinel: Talebimiz reddedildi

Laçinel, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın, yaşadıkları zorluklardan haberi olduğunu ancak kendileriyle görüşmek istemediğini ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı: “Belediye başkanıyla görüşme talebimiz oldu ama reddetti. Maalesef hiçbir hakkımızı da ödemediği gibi görüşme talebimizi de kabul etmedi. Son nefesime kadar sendika mücadelesi içinde olacağım. Hastaneye gitmediğimiz her gün eşimle direniş çadırına gidiyoruz. Ben gerçekten mücadele etmeden yaşayabileceğimi düşünmüyorum. Yatağa bağımlı kalmadığım sürece sürünerek de olsa o çadıra gidip mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü haklı sebeplerle işten çıkarılmadık.”