Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de inşa edilen Ödemiş Rahmanlar Barajı’ndan müjdeli haber geldi. Baraj çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ’nin özverili çalışmalarıyla baraj inşaatının yüzde 70’ini tamamladık. 2018 yazında barajda su tutulacak” dedi.

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde ve temelden 90 metre yüksekliğinde inşa edilen Rahmanlar Barajı hem Ödemiş’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak hem de münbit topraklara can suyu olacak. Yüzde 70 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı baraj inşaatında
2018 yazında su tutulmaya başlanacak.
DSİ tarafından inşa edilen barajın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Rahmanlar Barajı’nda depolanacak su ile Ödemiş Ovası’nda brüt
14 bin 940 dekar zirai alanı yüksek basınçlı borulu sistem ile sulayacağız. Bu alan 1950 adet futbol sahası büyüklüğüne eşit. Ayrıca barajda depolanacak 25 milyon 150 bin metreküp su ile de Ödemiş ilçesine yılda 9 milyon 360 bin m3 içme ve kullanma suyu temin edeceğiz” diye konuştu.

7 Milyon TL Net Gelir Artışı
Projenin uygulanması ile 2017 yılı fiyatlarıyla dekar başına 903 TL olmak üzere yılda 7 milyon TL net gelir artışı sağlanacak ve 705 kişiye de ek istihdam imkanı oluşturulacak.
Rahmanlar Barajı’nın sulayacağı sahada hâlihazırda hububat, mısır, zeytin, pamuk, sebze, bostan ve yonca tarımı yapılıyor. Rahmanlar Barajı devreye girip sulu tarıma geçildiğinde, yörede entansif tarımın gelişmesinin yanı sıra 2. ürün tarımı artacak. Böylece mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanmış olacak.