MAKTEK İzmir Fuarı'nı 32 bin 173 sektör temsilcisi ziyaret etti. Tezgah ve makina satışı ile 250 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı

Türkiye’nin ve dünyanın makine devlerini ağırlayan MAKTEK İzmir Fuarı, beklentileri karşıladı. TÜYAP tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenlenen fuarı 32.173 sektör temsilcisi ziyaret etti. Fuarda yüzlerce tezgah ve makina satışı ile 250 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı. Gelecek sanayi devriminin öncü makinalarını 4 - 7 Ekim 2017 tarihlerinde Fuarİzmir’de bir araya getiren MAKTEK İzmir fuarı, 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Otomotiv, havacılık, savunma, gemi ve inşaat sektörleri başta olmak üzere imalat alanında geleceği belirleyecek teknolojilerin tanıtıldığı fuarda, Endüstri 4.0’a geçişte kullanılacak makinalar sergilendi.

KÖPRÜ GÖREVİ GÖRDÜ

Fuarda, ziyaretçiler 4 gün boyunca yeni ürünleri inceleyip, teknolojiler hakkında bilgi edindiler. Katılımcı ve ziyaretçiler yeni pazarlara açılmak ve farklı iş imkanları oluşturmak için görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar ayrıca; Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan "Makina" ve "Takım tezgahları" sektörünün dünyaya duyurulmasında önemli bir köprü görevi görmüş oldu.