İzmir Ticaret Odası (İZTO), ruhsatsız ve kaçak binalara karşı vatandaşla devletin barışmasını olarak nitelenen imar barışı için hizmet binasında 'danışma masası' kurdu. İZTO personeli ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Murat Çağıl'ın görev aldığı danışma masasında, imar barışına yönelik vatandaşların soruları yanıtlandı.

İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu'nda 13 Temmuz Cuma gününe kadar 13.00 - 16.00 saatleri arasında hizmet verecek olan danışma masası, Oda üyesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm vatandaşların sorularını yanıtlayıp, yapacağı işlemleri anlatacak. Danışma Masası'nın ilk günden yoğun ilgiyle karşılaşması üzerine, daha geniş bir alana sahip Çok Amaçlı Salon'a geçildi.

Gelen vatandaşlara internet üzerinden yapılacak işlemleri ve imar barışının kapsamını anlatan Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Murat Çağıl, soruları da yanıtladı. İZTO'da kurulan barış masasına ilginin çok büyük olduğunu söyleyen Çağıl, "Bugün yaklaşık 60 vatandaşımızın sorularını yanıtladık. Hatta zaman zaman yağmur gibi ardı ardına gelen sorularına yetişmekte zorlandık. Bizler bu yasadan herkesin yararlanması için elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız. Evinin, dükkanının, fabrikasının durumuyla ilgili bilgiye ihtiyaç duyan herkesi 13 Temmuz Cuma gününe kadar İZTO'ya bekliyoruz" dedi. DHA