TÜRSAB Ege BTK Ofisi Seminer Salonunda Dev Ajans organizasyonu ile düzenlenen, İzmir’deki 70’i aşkın turizm acentası temsilcileri ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda TÜRSAB ve birliğe bağlı turizm acenteleri ile işbirliklerinin oluşturulması ve geliştirilmesi de konuşuldu.

İzmir – Selanik seferleri İzmir için oldukça önemli

TÜRSAB Ege BTK Başkanı Osman Tolga Gencer, İzmir – Selanik arasındaki seferlerin yapılması ile ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını söyledi. Başkan Gencer, “Bir ay önce İzmir ve Selanik arasında seferlerini yapacak olan geminin turizme kazandırılması için görüşmelere başladık. Bu hattın seferlere başlaması İzmir için, turizm için, acenta ve turlarımız için oldukça önemli” dedi.  

Proje danışmanı Michalis Triantafyllidis, İzmirli yurttaşların bu gemiye, seferlere inandıklarını, destek verdiklerini ve bekleyiş içinde olduklarını bildiklerini söyledi.

Seferler haftanın üç günü yapılacak, devamlı gece yolculuğu olacak

Seferi yapacak geminin özellikleri ve sefer saatleri hakkında bilgi veren Michalis Triantafyllidis şunları söyledi:

“Gemimiz RO –RO değil Ropax modeli gemi olacak. Seferi yapacak olan gemi 170 metre uzunluğunda. 60-65 tır, 300 binek araba ve 800 kişilik kapasiteye sahip gemide 350 kabin kamarası da bulunmakta. Haftada 3 gün karşılıklı seferlerin yapılacağı gemi akşam saat 20:00’da İzmir’den hareket edecek, en geç sabah saat 10:00’da Selanik’e varmış olacak. Gemi devamlı gece seyahati yapacak. Geminin içerisinde restoran ve kafe de olacak.”

Seferler ile turistler ve tır şoförleri birkaç gün kazanmış olacaklar

Amaçlarının söz konusu hattı kullanacak olan yolcuların, tır şoförlerinin ve yurt dışında yaşayan Türklerin kısa süre içerisinde hedefledikleri noktalara ulaşmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Triantafyllidis, “Görüşmeleri yaptığımız şirketlerle bu hattı kullanacak olan yurt dışında yaşayan Türklerin, tır şoförlerinin ve Avrupa’dan gelen kişilerin bu hattı tek bir biletle satın almaları. Bilindiği üzere bu yöne doğru olan yolculuklar Selanik üzerinden yapılmakta. Gerçekleştireceğimiz bu seferler sayesinde turistler ve tır şoförleri birkaç gün kazanmış olacaklar” diye konuştu.

İzmir ve Kuzey Yunanistan turizm acentaları işbirliği yapmalı

İzmir ve Kuzey Yunanistan’da faaliyet gösteren turizm acentalarını işbirliği yapmaları konusunda destek olmak istediklerini de kaydeden Triantafyllidis, “Selanik’te bir otelin ortalama günlük fiyatı 60-70 Euro arasında. Kuzey Yunanistan’daki turizm acentalarının bireysel olarak hafta sonları Türkiye’den gelen turistlere verdikleri fiyat 90 Euro civarında. İstanbul dışında Türkiye’nin Yunan turistlere uyguladıkları fiyatlar da aynı şekilde. Fakat Hollanda, İsveç gibi Avrupa ülkelerinin sundukları paket ücret civarı ise 25-30 Euro. Yolumuz kolay ve kısa değil fakat bunu başaracağımızdan eminim. Bizim buradaki işimiz turizm probleminin çözümüne katkıda bulunmak ve öneri sunmak” dedi.

Ekim ayı sonunda ilk sefer başlayacak, fiyatlar düşük olacak

Ekim ayının sonunda seferlerin başlayacağı müjdesini de veren Triantafyllidis, fiyatların binek arabalar ve yolcular için düşük olacağını, eylül ayına kadar ücretlerin de kesinleşeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.