Türkiye'nin en önemli ayakkabı fuarlarından olan "Shoexpo İzmir"de bu yıl 140 firmanın ürünleri sergilenecek.

Uluslararası ve ulusal firmaların stant açacağı "42. Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı", 17-20 Ekim'de Fuar İzmir'de açılacak. Yurt dışından 800 katılımcının beklendiği fuarda 7 bin metrekare alanda ürünler sergilenecek.

Ziyaretçi rekorunun beklendiği fuarda ABD, Rusya, Almanya, İsrail ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden firma tanıtım yapacak.

İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, yaptığı açıklamada, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak organizasyonu 1. Moda ve Hazır Giyim Fuarı'yla beraber gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazır giyim sektörüyle ayakkabı sektörünün birbirine bağlı olduğuna dikkati çeken Ata, iki fuarın birleşmesiyle satışlarda da artış yaşanacağını tahmin ettiklerini belirtti.

"Katılımcı sayımız 3'e katlandı"

Shoexpo İzmir Fuarı'nın 1996 yılından beri yılda iki defa düzenlendiğini kaydeden Ata, "Fuarda 2013 yılında 57 firma stant açarken bu sayı şimdi 140'a ulaştı. İlerleyen yıllarda daha da artmasını bekliyoruz. Ayakkabı sektörü hem istihdam hem de döviz getirisi olarak çok önemli bir alan." dedi.

Fuarın, tarihinde ilk defa 7 bin metrekare alanda düzenleneceğine işaret eden Ata, katılımcı başvurularının da bundan önceki fuarlara göre fazla olduğunu dile getirdi.

Dünya genelinde 12 ülkeden 800 yabancı katılımcının fuarı ziyaret edeceğini kaydeden Ata, bu ilginin artmasında sektörün son yıllarda ihracat hacmindeki artışın etkili olduğunu dile getirdi.

Rusya ile 2015 yılında yaşanan kriz sonrası gerileyen ihracatın son dönemde tekrar artış trendine girdiğini, yılın 9 ayında 600 milyon doları geride bıraktıklarını vurgulayan Ata, firmaların artık koleksiyon ve marka geliştirerek daha fazla alıcıya hitap etmek istediğini bildirdi.

İzmir'de en çok kadın ayakkabısı üretildiğini dile getiren Ata, son dönemde Balkan pazarına ağırlık verdiklerini söyledi.