Brent petrol ve döviz kurundaki değişimler akaryakıt indirimi ve zammı haberlerini de beraberinde getiriyor. Ekim ayında motorin fiyatlarına uygulanan peş peşe zamların ardından son olarak 4 Kasım itibarıyla benzin fiyatlarına zam gelmişti. Motorin fiyatlarına 15 Kasım Salı günü itibarıyla indirim uygulanırken sevindiren bir haber de benzinden geldi. Benzin fiyatlarına, 17 Kasım Perşembe günü itibarıyla indirim gelmesi bekleniyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI KASIM AYINA ZAMLA BAŞLAMIŞTI

31 Ekim'i 1 Kasım'a bağlayan gece benzin fiyatlarına 71 kuruş zam geldi. Akaryakıt zammı 1 Kasım Salı günü itibarıyla pompa fiyatlarına yansıdı.

Son olarak 4 Kasım Cuma gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,31 TL'lik ve otogaz grubuna gelen 49 kuruşluk zam pompa fiyatına yansıdı. 

MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM GELDİ

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, 15 Kasım 2022 Salı gününden geçerli olmak üzere Motorin (mazot) grubunda 1,56 TL'lik indirim yapıldı. 

BENZİNE İNDİRİM BEKLENİYOR!

Benzin fiyatlarına, 17 Kasım Perşembe günü itibarıyla geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim bekleniyor. Motorin grubunda ise zam ve indirim haberi bulunmuyor. 

AKARYAKIT İNDİRİMİ SONRASI MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Motorin fiyatları 16 Kasım Çarşamba günü itibarıyla İstanbul'da ortalama 24,79, Ankara'da 24,89 ve İzmir'de 24,93 TL'den satılıyor.