Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 38 bin metrekarelik yeni depoda depolama ve katma değerli lojistik hizmetler sunuluyor.

aydan-demirayAvrupa’daki karayolu taşımacılığı hizmetlerinin önde gelen tedarikçilerinden olan DHL Freight, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan yeni deposunun açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ve lojistik sektörüne paralel, artan müşteri talebine yanıt verebilmek için inşa edilen deponun işletmesi için DHL Freight yeni istihdam fırsatları sağladı. DHL Freight’ın, FREIGHT 2020 stratejisinin bir parçası olarak hayata geçirildi. Bu hedefe ulaşmak için DHL Freight, 32 ülkedeki 200 terminalinden oluşan ağına yatırım yapmaya devam ediyor. Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı DHL Freight’ın yeni deposunda, on kişiye yeni istihdam sağlanırken depolama hizmetlerinin yanı sıra şirketlere özel katma değerli hizmetler sunulacak.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM


Yeni deponun Manisa’da faaliyete geçmesinden son derece heyecan duyduğunu belirten DHL Freight CEO’su Uwe Brinks, “Müşterilerimizin artan ihtiyaçlarını karşılamak ve lojistik hatlar söz konusu olunca Türkiye’nin coğrafi konumunun avantajından yararlanmak için kendi lojistik ağımız kapsamında önemli bir yatırımı hayata geçirdik” dedi. DHL Freight'ın karayolu taşımacılığında pazar ve kalite lideri olmayı hedeflediğinin altını çizen DHL Freight Türkiye Genel Müdür Hasan Kavcı, “Manisa, Türkiye’nin ilk lojistik köyünün yanı sıra ülkenin önde gelen üreticileriyle ithalat-ihracat şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Yeni depomuz, bu global operasyonların parçası olmak için bize harika bir fırsat sunuyor” şeklinde konuştu.