Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Kapımız sonuna kadar açık Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Kapımız sonuna kadar açık

Türk-İş'in araştırmasına göre, Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı mart ayında bir önceki aya göre %4,4, son 12 aya göre ise %86 arttı. Yoksulluk sınırının 54.700 TL'ye yükselmesi, temel ihtiyaçların karşılanmasının her geçen gün daha da zorlaştığını gösteriyor.

Gıda Fiyatları Mart Ayında da Yükselmeye Devam Etti

Gıda fiyatları mart ayında aylık %3,29, yıllık ise %75,09 oranında arttı. Ramazan ayı indirimlerine rağmen gıda fiyatlarındaki artış durmadı. Özellikle et, süt, sebze ve meyve fiyatlarındaki artış, dar ve sabit gelirli kesimler için büyük bir yük oluşturuyor.

Seçim Öncesi Fiyatlar Gerçekçi Değil

Türk-İş açıklamasında, seçim öncesi bazı ürünlerde ramazan ayı indirimi adı altında fiyatların aşağı çekildiği, ancak buna rağmen gıda fiyatlarındaki artışın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Fiyatlarda gerçek bir düşüş olması için üretim ve istihdamın artırılması, temel ihtiyaç maddelerinde KDV'nin sıfıra indirilmesi ve gelir vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bekar Bir Çalışanın Yaşama Maliyeti 21.831 TL

Araştırmaya göre, bekar bir çalışanın mart ayındaki "yaşama maliyeti" de aylık 21 bin 831 liraya çıktı. Bu rakam, asgari ücretin net tutarından (5.500 TL) 4 kat daha fazla.

Editör: Kazim Bozkurt