Türkiye’nin ilk manipülatif ikna teknikleri eğitimi kişisel gelişim uzmanı gazeteci-yazar Ahmet Veli Olgundeniz tarafından 28 Temmuz'da İzmir’de düzenleniyor.


İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin sponsorluğunda Cemiyet’in İzmir Karataş’daki lokalinde gerçekleştirilecek olan eğitimde ikna ve manipülasyon üzerinde durulacak ve temel teknikler uygulamalı anlatılacak. Özellikle ikna ve manipülasyon konusunun gündeme sık sık geldiğini belirten eğitmen Ahmet Veli Olgundeniz, bu iki kavram arasındaki farkı şu sözlerle açıklıyor, “ikna etmek ile manipüle etmek arasında bariz bir fark var. Bu da dürüstlüktür. İkna etme kabiliyetinizi kullanırken karşımızdaki kişi onu bir şeye inandırmaya çalıştığımızın farkındadır çünkü bunu zaten onunla paylaşmışızdır. Buna karşın, manipülasyonda doğruyu saklama ya da üstünü kapatma eğilimi gösterirsiniz.


İkna etmek, karşımızdaki kişiyi dürüstçe etkileme kabiliyeti olarak anlaşıldığında, bunu geliştirdiğiniz takdirde size avantaj sağlayacak bir beceri haline gelecektir. Bu yüzden de zamanla geçerli olduğu kanıtlanan bazı teorileri bilmek önemlidir. Öte yandan manipülasyonu anlarsanız başkalarının sizi mağdur etmesine izin vermezsiniz.”



ÜNLÜ İSİMLER BİLE ALDANIYOR


Öte yandan pek çok ünlü ismin telefonda veya yüz yüze kandırıldığını belirten Olgundeniz, eğitim seviyesi veya sosyal konumu ne olursa olsun herkesin manipülatif iknanın kurbanı olabileceğini belirtiyor.


Eğitim iş yaşamlarında müşteriler ile temas kuranlar, doğrudan ve telefonda satış yapanlar, müşteri hizmetleri ve servis işi ile uğraşanlar, yöneticiler ve liderler, sosyal hayatta ilişkilerini geliştirmek isteyenler için geliştirildi.


Detaylı bilgi ve kayıt:


www.kariyerdoktoru.com.tr