İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Saffet Köse, görevi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Tokaç'tan devraldı.

Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen devir teslim töreninde, Rektör yardımcıları, dekanlar, senato üyeleri ile üniversite yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Tokaç, rektörlük atama sürecinde kaybedilen zamanı, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse'nin icraatlarıyla telafi edeceğine inandığını söyledi. Prof. Dr. Köse'yi tebrik eden Prof. Dr. Tokaç, kendisine başarılı bir rektörlük süreci diledi.

Rektör Prof. Dr. Köse ise geçen süreçte yaptığı çalışmalar sebebiyle Prof. Dr. Tokaç'a teşekkür etti. Prof. Dr. Köse, Kurucu Rektör Prof.Dr. Galip Akhan'ın da İKÇÜ'deki emeklerine işaret ederek, "Prof. Dr. Tokaç hocamız da saygınlığıyla, duruşuyla, sevecenliğiyle gönüllerimize taht kurdu. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu görevi şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, YÖK Başkanımız Prof.Dr. Yekta Saraç'a, YÖK Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"HİÇ KİMSENİN ÖZLÜK HAKKIYLA OYNAMAYACAĞIM"


Önceliğinin üniversitede huzurun sağlanması olduğunu, özlük haklarını kul hakkı olarak bildiğini, yaptığı tüm çalışmalarda hakkaniyetten yana olacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse, "Özlük haklarını kul hakkı olarak bilen, buna inanan, bu dünyadaki en küçük haksızlığın bile büyük mahkemede hesabının verileceğini bilen insanlardanız. O sebeple, herhangi bir engelin olmadığı hallerde, hiçbir kimsenin özlük hakkıyla oynamayacağımı baştan söylemek istiyorum" diye konuştu.

Yönetim ekibini oluşturduktan sonra tüm fakülteleri ziyaret edeceğini söyleyen Prof. Dr. Köse, bu ziyaretlerde fakültelerden gelen her türlü talep, öneri, şikâyet ve beklentiyi kaydedeceklerini, yapılabilecek her hususu hızlı bir şekilde yerine getireceklerini vurguladı.

"FETÖ İLE MÜCADELEMİZE ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ"


FETÖ ile mücadeleyi en etkin şekilde ve kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Prof.Dr. Köse, "Bir kripto yapıyla karşı karşıyayız. Gizlenenler, bilinemeyenler varsa bunların peşinde olacağız, bunlarla ilgili gereğini yapacağız. Bizlerden dualarınızı, katkılarınızı, tecrübelerinizi esirgemeyin. Bizleri her konudaki bilgilerinizle yönlendirmenizi bekliyorum" diye konuştu