Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından bilimsel akademik makale yazmada kaynak olacak “Gale Dijital Kaynaklar Kullanıcı Eğitimi” programı düzenlendi.  Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Ege Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı Ali Cemal Demir, Gale firması Türkiye Müdürü Kemal Çelik, lisans ve lisansüstü öğrenciler ve akademisyenler  katıldı.

Gale Reference Complete ve Gale News Vault platformlarının kullanımı hakkında bilgi veren Kemal Çelik, “Gale, Google ara yüzünü kullanabilen her kullanıcının kullanabileceği bir dijital platformdur. Birincil ve ikincil kaynaklardan oluşan en büyük sanal kütüphaneye Ege Üniversitesi ana sayfası üzerinden Ege Üniversitesi bünyesindeki herkes ulaşabilir” dedi.

Çelik, Gale ara yüzünde edebiyat, işletme, bilim ve teknoloji, tarih, politika ve uluslararası ilişkiler, sosyoloji, din, felsefe ve sağlık alanlarındaki 12 milyondan fazla arşiv koleksiyonuna ulaşılabileceğini dile getirdi.

Gale News Vault hakkında bilgi veren Çelik, “Financial Times, The Times, Economist vb. daha birçok gazete arşivine bu platform üzerinden ulaşabilirsiniz. 12 milyon sayfadan fazla ve 400 yıllık geçmişiyle tarih, bilim, ekonomi, toplum ve daha birçok başlık altında başta Avrupa, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm dünya hakkında araştırma yapabileceğiniz gazete arşivlerini araştırmacılarımızın hizmetine sunmaktayız. Gale araştırma platformuna Ege Üniversitesi web sayfası üzerindeki kütüphane seçeneğinde bulunan veritabanları kısmındaki Gale Reference Complete üzerinden ulaşabilirsiniz” dedi.