Haber/ Saadet Erciyas

Türkiye’nin açık ve uzaktan öğrenmede öncü kurumu olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) yeni programlar açıldı. “Görsel İletişim Tasarımı” ve İktisat Fakültesi’ne bağlı “İngilizce İktisat” ve “İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” lisans programlarına bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. “Bilgisayar Programcılığı” ve “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” bu yıl açılan yeni önlisans programları oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan bilgiye göre, AÖF Görsel İletişim Tasarımı lisans programına 400 genel ve 10 okul birincisi kontenjanı açıldı. İktisat Fakültesi İngilizce İktisat ve İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programlarına da 150’şer genel, dörder okul birincisi kontenjanı verildi.

AÖF Bilgisayar Programcılığı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği önlisans programlarına ise 600’er genel, 15’er de okul birincisi kontenjanı tanındı.

Adaylar bu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda aldıkları Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanları ile önlisans programlarına tercih yapabilecek. Görsel İletişim Tasarımı lisans programı için Sözel (SÖZ), İngilizce İktisat ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programları için ise Eşit Ağırlık (EA) puanlarını kullanabilecek. Söz konusu yeni programlara ikinci üniversite kayıt türü kapsamında da kontenjan sınırı olmaksızın öğrenci alımı yapılacak.

Açık ve uzaktan öğretim sisteminde öğrencilerin en çok tercih ettiği programlardan biri olan “Adalet Önlisans Programı”na bu yıl son kez öğrenci alınacak. Bu başvuru ve kayıt dönemi AÖF Adalet Önlisans Programı’nda öğrenim görmek isteyenler için son dönem olacak. Adalet Programı’na YKS yeni kayıt türünün yanı sıra kontenjan sınırı olmaksızın ikinci üniversite kapsamında da kayıt olunabilecek.

2021 yılı YKS tercih süreci 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23.59’da sona erecek. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM web sitesi ais.osym.gov.tr üzerinden yapabilecek.