Denizli'nin Çivril ilçesinde gerçekleştirilen bir düğün töreni, silah sesleriyle kabusa döndü. Kıralan Mahallesi'nde düzenlenen düğün sırasında yaşanan olayda 11 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre düğünün devam ettiği sırada 15 yaşındaki S.Ş., yanında bulunan tüfekle havaya ateş açtı. Eğlence amacıyla gerçekleştirildiği öne sürülen bu davranış, kısa sürede faciaya dönüştü.
Tüfekten çıkan saçmaların kalabalığın bulunduğu alana düşmesiyle çok sayıda davetli yaralandı. Silah seslerinin ardından düğün alanında büyük panik yaşandı.
Saçmalar davetlilere isabet etti
Olay sırasında düğüne katılan vatandaşlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, saçmaların isabet ettiği çok sayıda kişi yaralandı.
İlk belirlemelere göre olayda toplam 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralananların bir kısmının ayakta tedavi edildiği, bazı kişilerin ise hastanede müşahede altına alındığı öğrenildi.
Görgü tanıkları, silah sesinin ardından düğün alanında büyük bir kargaşa yaşandığını ve vatandaşların korunmak için çevreye kaçıştığını ifade etti.
Sağlık ekipleri seferber oldu
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapılırken, daha sonra ambulanslarla Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.
Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarının takip edildiğini ve olayla ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdi.
Olay nedeniyle düğün yarıda kesilirken, mahallede büyük üzüntü yaşandı.
Şüpheli gözaltına alındı
Olayın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, silahla ateş açtığı belirlenen 15 yaşındaki S.Ş.'yi gözaltına aldı.
Şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, özellikle düğün ve asker uğurlamaları gibi organizasyonlarda havaya ateş açılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.





