6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketiyle etkilenen kentler afet bölgesi ilan edildi. Bu kentlerde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının 3 ay boyunca ertelendiği açıklanmıştı. Ancak Haziran ayıyla birlikte Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ, Hatay'da yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. Bu toplu faturalar, depremzedeler arasında büyük şaşkınlık yarattı.

7 Bin TL'ye Ulaşan Faturalarla Karşılaşanlar Var

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan Mahmut Günay, toplu fatura gönderilen vatandaşlardan biri. Günay, 7 bin 712 TL'lik elektrik faturasıyla karşılaşarak isyan etti. Günay, deprem sonrası evlerine giremediklerini ve elektrik olmadığını belirtti. Deprem süresince jeneratörle mahalledeki yaklaşık 30 aileye yardım ettiklerini ve şimdi evlerine gelen faturalar karşısında şaşkınlık içinde olduklarını ifade etti. Benzer şekilde Antakya Serinyol Mahallesi'nde yaşayan Yeliz Avcı da depremden bir hafta sonra İzmir'e göç etmek zorunda kaldıklarını ve normalde gelmeyen bir fatura olan 2 bin 668 TL'lik bir fatura aldıklarını dile getirdi.

Diğer Depremzedelere de Yüksek Faturalar Gönderildi

Hatay'da başka depremzedelere de 7 bin 315 TL, 5 bin 458 TL ve 6 bin 629 TL'lik elektrik faturaları gönderildiği biliniyor.

Elektrik Kesintileri Devam Ediyor

Hatay Odabaşı Mahallesi 2495 numaralı sokakta bulunan binaların yıkımı sırasında güvenlik gerekçesiyle elektrik kabloları kesildi. Bu durum, sokakta yaklaşık 100 hane için elektrik kesintisine neden oldu. Sergen Susam isimli bir vatandaş, buzdolaplarında yemeklerin bozulduğunu, şarj sorunları yaşandığını ve insanların karanlıkla mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti. Elektrik şirketinin 5 gün boyunca bir saat belirttiğini ancak hiçbir şeyin düzelmediğini ifade etti ve henüz yıkılmayı bekleyen 6 binanın olduğunu belirtti.

Bu durum, depremzedelerin büyük mağduriyet yaşamasına ve yüksek faturalara tepki göstermesine sebep oluyor. Depremzedeler, bu faturalara itiraz etme ve durumu düzeltme talepleriyle yetkililere başvuracaklarını belirtiyorlar.

Editör: Kazim Bozkurt