Bornova’nın en işlek arterlerinden Mustafa Kemal Caddesi, hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarıyla baştan aşağı yenileniyor. İZSU tarafından yürütülen altyapı yenileme çalışmalarında sona yaklaşılırken, Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de üstyapı düzenlemeleri için yoğun mesai harcıyor.
Asfaltlama öncesi yol kazıma işlemlerine başlayan ekipleri yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalışmaların okullar açılmadan tamamlanacağını belirtti.
“Vatandaşlarımıza modern bir cadde teslim edeceğiz”
Başkan Eşki, caddenin mevcut durumunun hem konfor hem de güvenlik açısından yetersiz olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Burası yıllardır altyapı sorunları nedeniyle çökmeler yaşanan, kaldırımları eski, yağmurda insanların üzerine su sıçrayan bir caddeydi. Altyapı 50-60 yıl öncesine dayanan bir sisteme sahipti. Şimdi Bornova’ya yakışan, peyzajı, modern aydınlatmaları ve engelli dostu kaldırımlarıyla yepyeni bir cadde oluşturuyoruz. Demir parmaklıkları kaldıracağız, düzenli refüjler ve estetik dokunuşlarla burayı bölgenin en konforlu yollarından biri haline getireceğiz.”
Okullar açılmadan tamamlanacak
Çalışmalar kapsamında caddenin alt yapısı tamamen yenilenirken, üstyapıda modern ışıklandırma sistemleri, yeşil alan düzenlemeleri ve refüj yenilemeleri yapılacak. Ayrıca, engelli bireylerin erişimini kolaylaştıracak kaldırım düzenlemeleri hayata geçirilecek.
Bornova Belediyesi, projenin eğitim-öğretim yılı başlamadan tamamlanacağını ve Mustafa Kemal Caddesi’nin hem araç hem de yaya ulaşımı açısından çok daha konforlu bir hale geleceğini açıkladı.