Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı, bu kez sporun ötesinde bir dayanışma hikâyesine sahne oldu. LÖSEV gönüllüsü dağcı İbrahim Gürlekci (34), 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye çıkarak lösemili çocuklar için hazırladığı flaması dalgalandırdı. Gürlekci, dördüncü kez ulaştığı zirvede bu yolculuğun yalnızca bir spor başarısı olmadığını, aynı zamanda kanserle mücadele eden gençlere moral vermek için yapılan bir “umut tırmanışı” olduğunu vurguladı.

“Bu zafer sadece benim değil”

Zorlu parkuru aşarak zirveye ulaşan Gürlekci, yaptığı açıklamada, “Bu sadece benim değil, lösemiyle savaşan çocukların zaferiydi. Onlara yalnız olmadıklarını göstermek için çıktım bu yola” dedi. Yüksek irtifa, soğuk hava ve yorgunluğa rağmen tırmanışı tamamlamanın kendisine manevi bir güç verdiğini dile getiren Gürlekci, bu gücün kaynağının kanserle mücadele eden çocukların azmi olduğunu söyledi.

Zorlu yolculuğun detayları

Ağrı Dağı’na her çıkışın farklı bir sınav olduğunu anlatan Gürlekci, “Her tırmanış, irtifa ve iklim koşullarıyla ayrı bir mücadele. Gece eksi derecelerde uykusuzluk, gündüz nefes darlığıyla başa çıkmak gerekiyor. Ama zirveye vardığınızda bütün yorgunluk unutuluyor” diye konuştu. Gürlekci, bu kez yanında taşıdığı LÖSEV flamasını zirvede açtı.

İZSU çalışması nedeniyle ESHOT hattında güzergâh değişikliği yapılacak
İZSU çalışması nedeniyle ESHOT hattında güzergâh değişikliği yapılacak
İçeriği Görüntüle

Lösemili gençlere moral mesajı

Tırmanışını yalnızca bir spor faaliyeti değil, toplumsal bir farkındalık çağrısı olarak gördüğünü belirten Gürlekci, “Kanserle mücadele eden gençlerin mücadelesi bana ilham veriyor. Onların yaşama tutunma azmi, bana zirve yolunda güç oluyor. Her zirvede aslında onların direncini yanımda taşıyorum” ifadelerini kullandı.

İzmirli dağcı, Ağrı Dağı’na daha önce üç kez çıktığını, bu son tırmanışında ise duygularının çok daha farklı olduğunu söyledi. Gürlekci, “Dördüncü kez zirvede olmak bana gurur verdi ama bu kez hissettiğim şey kişisel bir başarı değil, çocuklara verilen bir umut mesajıydı” dedi.

Yeni hedefler yolda

İbrahim Gürlekci, bundan sonraki planlarının yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın farklı bölgelerinde de yeni zirvelere ulaşmak olduğunu dile getirdi. “Her zirve yeni bir umut, her adım lösemili çocuklara moral” sözleriyle bu yolculuğun süreceğini belirtti. Gürlekci, farklı coğrafyalarda yapacağı tırmanışlarla hem kendi spor kariyerini geliştirmek hem de lösemiyle mücadele eden çocukların sesini uluslararası platformlarda duyurmak istediğini açıkladı.

Kaynak: DHA