HABER / Onur TUNGUT

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Lale Mahallesi’nin 38 yaşındaki muhtarı Sumru Benligül, 3 dönemdir muhtarlık yapıyor. 2009 yılında 25 yaşında Türkiye’nin en genç muhtarı olan Sumru Benligül, görev yaptığı 12 yıllık süreçte mahallenin adeta çehresini değiştirdi. Benligül, İzmir’in dezavantajlı bölgelerinden biri olan Lale Mahallesi’nde yaşayan neredeyse herkesin hayatına bir şekilde dokunmayı başardı.

3 BİN KİŞİYE İŞ

Benligül, yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı mahalleden 3 bin kişiye, kent genelindeki firmalarda istihdam sağladı. İşe yerleştirdiği kişilerin takibini de yapan Benligül, çevre mahallelerin sakinlerine de yardımcı olmaya çalışıyor.

İZBAN’I GETİRİYOR

İzmir’in en önemli ulaşım aracı olan İZBAN, mahallenin hemen yanından geçmesine rağmen birbirine yaklaşık 5 kilometre mesafeli Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında kalıyor. Muhtar Benligül, mahallelinin en büyük isteği olan İZBAN istasyonu için yıllar boyunca yürüttüğü çalışmalarında sonuca ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde İZBAN, bölgeye istasyon kurmak için harekete geçti.

MAHALLEMİ SEVİYORUM

Lale Mahallesi sakinlerini kendi ailesi gibi gördüğünü belirten muhtar Sumru Benligül, “Mahallemiz oldukça dezavantajlı bir bölge. Elimden geldiği kadar herkesin derdine deva olmaya çalışıyorum. Mahallemiz için en çok istediğim 2 şey de gerçek oluyor. Bunlardan birisi İZBAN istasyonuydu, diğeri ise mahallemizde mülkiyeti TCDD’ye ait olan atıl haldeki top sahasına spor tesisi yapılmasıydı. Defalarca TCDD’ye gidip geldim. En sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılmasına ön ayak oldum. Şimdi Büyükşehir Belediyesi, burayı gençlerimiz için modern bir spor tesisine çeviriyor” dedi. “Çocuklarımızın okumasını istiyorum” diyen muhtar Benligül, “Muhtarlığımızın bir bölümünü kütüphaneye çevirdik. Buraya geçtiğimiz yıl 21 yaşında kanserden hayatını kaybeden, yaşadığı süre boyunca sürekli kitap okuyan Adil Alçakboy’un adını vermek istiyoruz. Onun yanı sıra Büyükşehir’in desteği ile mahallemize muhtarlığımızdan ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Tek istediğimiz gençlerimizin bilgiye kolayca ulaşabilmesi” diye konuştu.

‘PARTİLİ DEĞİLİM’

Hiçbir partiye üye olmadığını ve hepsine aynı mesafede durduğunu belirten Benligül, “Bir kadının istediğinde neler yapabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. Kadınlarımıza umut olmak istiyorum. Topluma hizmet etmeyi çok seviyorum. Hayalim sadece mahallemize değil, tüm İzmir’e hizmet edebilmek” dedi.