Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, bir hafta boyunca kültür ve sanat dolu etkinliklerle sanatseverleri ağırladı. 18-24 Ağustos tarihleri arasında Altınkum Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen fuarın son gecesinde, usta oyuncu Nazan Kesal’ın sahneye koyduğu “Yaralarım Aşktandır” adlı tek kişilik oyun damga vurdu. Kadınların yaşadığı dramı sahneye taşıyan performans, yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Ahmet Zeki, sanatçıya plaket ve onur ödülü takdim etti.
Gece, saat 23.15’te sahne alan Mösyö grubunun konseriyle sona erdi. Böylece fuarın finali tiyatro ile müziğin buluştuğu coşkulu bir atmosferde tamamlandı.
Yazar, şair ve gazeteciler Edremit’te buluştu
Fuar boyunca çok sayıda yazar, şair, gazeteci ve akademisyen okurlarıyla bir araya geldi. Başta Tülay Cengiz, Ayşenur Arslan, Ahmet Telli, Hüsnü Mahalli, Saygı Öztürk, Şükrü Erbaş, Buket Uzuner, Cezmi Ersöz, Musa Ağacık, Timur Soykan, Tuna Kiremitçi, Füsun Önal, Yaşar Seyman gibi birçok önemli isim fuarda yer aldı.
İzmir’den katılım gösteren gazeteci-yazar Tülay Cengiz, Şairler ve Bestekârlar Derneği Başkanı Nurgül Ekeke, Urla’dan Ayşe Kulin ve Hatice Çakır da etkinlikte imza günleri ve söyleşilerle okurlarla buluştu.
“Sanatta ayrım olmaz” eleştirisi
Deniz kıyısında geniş bir alanda kurulan fuar, sergiler, söyleşiler, tiyatro oyunları ve konserlerle zengin bir içerik sundu. Katılımcılar organizasyonun temiz, düzenli ve gönüllülerin desteğiyle başarıyla yürütüldüğünü ifade ederken, bazı yazarlar ise dikkat çekici bir eleştiri dile getirdi. İstanbul ve Ankara’dan gelen tanınmış isimlerin günlerce ağırlandığı, ancak daha az bilinen yazarların kendi imkânlarıyla fuara katıldığı belirtildi. Bu durumun adil olmadığını söyleyen yazar ve şairler, “Sanatta ayrım olmaz” mesajı verdi.
“Eksiklikler vardı ama başarılı bir festivaldi”
Fuara katılan gazeteci-yazar Tülay Cengiz, organizasyona dair gözlemlerini paylaşarak, “Eksiklikler vardı ama festival gerçekten başarılıydı. Belediye büyük emek verdi, bizlere de güç kattı” dedi. Katılımcılara verilen plaket ve katılım belgeleri, sanatçılar tarafından anlamlı bir jest olarak değerlendirildi.