Yaren leylek ile eşi Nazlı'nın yavrularını soğuk ve yağmurdan koruduğu anlar kamerada Yaren leylek ile eşi Nazlı'nın yavrularını soğuk ve yağmurdan koruduğu anlar kamerada

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler geride kaldı. Seçimin ardından sandık görevlisi ücretleri gündemde yer alıyor.

Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alıyor?

2024 yılında sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık görevlilerine ise 2.888 TL ödeme yapıldı. Bu ücretler, memur maaşı katsayı oranına göre belirlenmektedir ve her seçim öncesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmaktadır.

Sandık Görevlileri Ücreti Nereye Yatacak?

Sandık görevlisi ücretleri, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplara yatırılacaktır. Ödemeler elden yapılmayacak ve herhangi bir aracı kurum vasıtasıyla da gerçekleştirilmeyecektir.

Sandık Görevlileri Ücreti Ne Zaman Yatacak?

2024 yılında sandık görevlisi ücretlerinin Nisan ayı sonuna kadar hesaplara yatırılması beklenmektedir. Ödemelerin tam tarihi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi olarak duyurulacaktır.

Sandık Görevlileri Ücreti Sorgulama

Sandık görevlisi ücretinizin yatıp yatmadığını öğrenmek için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet sitesini veya il/ilçe seçim kurulu başkanlıklarının internet sitelerini takip edebilirsiniz.

Sandık Görevlileri Ücreti Hakkında Merak Edilenler

  • Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? 2024 yılı sandık görevlisi ücretlerinin Nisan ayı sonuna kadar hesaplara yatırılması beklenmektedir.
  • Sandık görevlisi ücreti nereye yatacak? Sandık görevlisi ücretleri, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplara yatırılacaktır.
  • Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2024 yılında sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık görevlilerine ise 2.888 TL ödeme yapıldı.
  • Sandık görevlisi ücreti nasıl sorgulanır? Sandık görevlisi ücretinizin yatıp yatmadığını YSK'nın resmi internet sitesini veya il/ilçe seçim kurulu başkanlıklarının internet sitelerini takip ederek öğrenebilirsiniz.
     

Editör: Kazim Bozkurt