YÖKDİL için başvuru işlemleri, 2023 yılının ilk sınavı 12 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 25 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan başvurular, genellikle akademik kariyer hedefleyenler tarafından yapılıyor. YÖKDİL başvuru ücreti 185 lira olarak belirlendi.

YÖKDİL başvuru işlemleri için başlangıç tarihi olan 25 Ocak itibariyle başlamıştır. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları başladı. Başvurular, elektronik ortamda ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak ve sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak.

YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır?

YÖKDİL başvuruları, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için başladı. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

2023 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar?

Başvuru ücreti olarak adayların 185 lira bankaya yatırması gerekmektedir. 2023-YÖKDİL/1 oturumu 12 Mart tarihinde gerçekleşecek olan sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacaktır. Başvurular 25 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve geç başvurular 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecektir.

YÖKDİL sınavı ne için gerekli?

YÖKDİL sınavı, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ve üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar için gereklidir.

E YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır?

YÖKDİL'e başvuru, 18 Temmuz tarihine kadar yapılabilecektir. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.