Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesinin ilk toplantısı Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü’nde yapılan toplantıda Yeşil Düşünce Derneği’nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara, Bornova Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen’in ve Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gençer Baykan katılımcılara proje ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesi Bornova’da başladı. Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü projenin ilk toplantısı Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü’nde yapıldı.

15 Eylül 2017 tarihinde uygulanmaya başlayan projenin amacı yurttaşların, bireysel girişimcilerin, kooperatif girişimlerinin ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum ve azaltım yöntemleri ile yenilenebilir enerji alanlarında kapasitelerini arttırmak. 12 ay sürecek olan proje süresince Bornova Belediyesi konuyla ilgili eğitimler düzenlenleyerek bilgilendirici yayınlar hazırlayacak. Projenin açılış toplantısına Yeşil Düşünce Derneği’nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara, Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gençer Baykan, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve yenilenebilir enerji uzmanları ile akademisyenler ve yerel çevre grupları katıldı.

Projenin başlangıç konuşmasını yapan Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen , Bornova Belediyesi’nin “Convenant of Mayors” – “Başkanlar Sözleşmesi”nin Türkiye’de ilk imzalayan belediyelerden biri olduğunu söyledi. Cöcen, EnergyCities üyeliklerinin de altını çizerek sivil toplum ve belediye ortaklığının önemini vurguladı. Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Gençer Baykan ise iklim değişikliği ile mücadele konusunda yerel yönetimlerin insiyatif alıp genele örnek olması gerektiğini belirtti. Yeşil Düşünce Derneği’nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara’da proje ile ilgili bilgi vererek amaçlarını anlattı.
Bornova Belediyesi’nin çevreci çalışmalarla örnek olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de sağladığımız tasarrufları yatırımlara dönüştürüyoruz. Energycities üyesi bir belediye olarak çevreci enerji kullanımı ve çevreci projelerle örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.