Bayraklı Belediyesi bir araştırma şirketine memnuniyet anketi yaptırdı. Ankete katılanların yüzde 68’i belediye hizmetlerinden genel olarak başarılı bulduğunu söyledi

Bayraklı Belediyesi bir araştırma şirketine memnuniyet anketi yaptırdı. Ankete katılanların yüzde 68’i belediye hizmetlerinden genel olarak başarılı bulduğunu söyledi. “Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 36’sı CHP, yüzde 28’i AKP yanıtını verdi. “Bugün belediye başkanlığı seçimi olursa Hasan Karabağ’a oy verir misiniz?” sorusuna kesinlikle oy veririm diyenlerin oranı yüzde 49.5 olarak belirlendi. Kararsızların oyu dağıtıldığında ise bu oran yüzde 63.2 oldu. Bayraklı Belediyesi’nin yaptırdığı memnuniyet anketi, 23 mahalleden 18 yaş üzeri 2 bin 500 kadın ve erkekle yüz yüze gerçekleştirildi.

BİRÇOK SORU SORULDU
Ankete katılanlara, “Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?”, “Oturduğunuz mahalledeki sorunlarınız neler?”, “Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun musunuz?” gibi sorular yöneltildi. “Bayraklı Belediyesi'nin “çevre temizliği ve çöp toplama” hizmetlerinden ne ölçüde memnunsunuz?” sorusuna “Çok memnunum”, “Memnunum”, “Kısmen memnunum” diyenlerin oranı yüzde 66.4 olarak gerçekleşti. “Bayraklı Belediyesi'nin park, oyun bahçesi ve yeşil alanlar” hizmetlerinden ne ölçüde memnunsunuz?” sorusuna memnunum
diyenlerin oranı ise 63.3 oldu. Pazar yerlerinin düzeni ve denetimi hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 72.5; sağlık hizmetlerinden yüzde 74; evlendirme ve nikah hizmetinden 64.3; cenaze ve mezarlık hizmetinden yüzde 77.1; eğitim hizmetlerinden yüzde 69.4; kültürel- sanatsal ve sosyal faaliyetlerden yüzde 66.6, cadde ve sokak temizliğinden yüzde 58.3 “memnuniyet” çıktı.

YÜZDE 68 MEMNUN
“Bayraklı Belediyesi’nin performansını genel olarak nasıl buluyorsunuz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 68’i başarılı bulduğunu söyledi. Ankette, “Sizce Bayraklı’nın en önemli sorunu nedir?” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 10.7’si ulaşım, yüzde 10.5’i alt yapı, yüzde 7.8’i yol yanıtını verdi.