İlki 2019 yılında yapılan, geçen yıl pandemi nedeniyle ara verilen Torbalı Kariyer Günleri, 21 Ekim Perşembe günü Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde 35 üniversiteden katılımla yapılacak. Etkinlik, TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayacak. Öğrencilere vizyon kazandırmak, üniversite ve meslek seçimi konusunda yol göstermek ile ortaöğretim kurumlarının üniversitelerle iş birliğini artırmak amacı taşıyan Torbalı Kariyer Günleri'nde, gün boyunca 10:30-17:30 saatleri arasında seminerler verilecek.

Ünlü eğitimci şirin Torbalı’da

Sabancı, Yeditepe, TOBB ETÜ,  Bilgi, Demokrasi, Aydın, Bakırçay, Katip Çelebi ve İstanbul Okan Üniversitesi gibi toplamda 35 üniversitenin stant açacağı 2. Kariyer Günleri’nde, geleceklerini doğru bir şekilde planlayabilmeleri için gençlere yönelik rehberlik ve kariyer odaklı seminer de düzenlenecek. Etkinlikte İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü Servet Gülsün Şirin, öğrencilerle bir araya gelecek. Gaziemir, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Tire, Selçuk gibi çevre ilçelerden de öğrenciler, ücretsiz bir şekilde Torbalı’ya taşınacak.

Tekin: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Torbalı Belediyesi olarak her zaman öğrencilere destek verdiklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Geçtiğimiz yıl, pandemi nedeniyle üniversiteleri öğrencilerimizle buluşturamadık. Öğrencilerimizin de heyecanla beklediği Kariyer Günleri için belediye olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimiz, kendini gerçekleştirecekleri bölümlerde okuyarak hem topluma hem kendilerine faydalı olacaktır. Torbalı Belediyesi olarak bu aşamada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.