Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Torasan Mahallesi Semt Evi’ndeki kadınlara “Kooperatifleşin” önerisinin ardından Semt Evi’nde eğitim çalışmalarına başlanıldı.

Torasan Semt Evi'nde düzenlenen eğitim çalışmalarına katılan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı eğitmeni Sema Kaya bölgedeki 20 kadına “Kooperatifçilik İlkeleri, 1163 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme, Kooperatif ortaklarının hak-sorumluluk ve görevleri, kooperatifin şirketlerden farkları” konularında açıklamalarda bulundu.

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce planlanan eğitim 3 saat sürdü. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Şenay Demirci de kadınlara Urla Kadın Kooperatifinin kuruluş aşamaları ve çalışma ilkeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kadınlardan teşekkür


Torasan Semt Evi’nde kurslara da katılan ve kooperatifleşme konusundaki ilk eğitimden yararlandıklarını belirten kadınlar, “Eğitim ile kooperatifçiliğin kadın dayanışmasındaki yerini daha iyi algıladık. Bu çalışmalar ile üretime katılmamız bize sonsuz yararlar sağlayacak. Kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlenmesi konusunda destek sağlayan Belediye Başkanımız Sibel Uyar’a çok teşekkür ederiz” dediler.
Torasanlı kadınlar önümüzdeki günlerde kooperatifleşme çalışmalarını yerinde görmek üzere bir gezi talebinde de bulundular.