Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Karşıyaka Edebiyat Ödülleri, bu yıl şiir dalında düzenlendi ve Karşıyaka’da yaşamış şair ve yazar Şükran Kurdakul’un anısına ithaf edildi. Usta sanatçı adına açılan yarışmaya, Türkiye’nin farklı kentlerinden 159 şair, özgün şiirlerinden oluşan dosya ve kitaplarla başvuru yaptı.

‘Külden büyüttüm narı’

Ahmet Özer, Arzu K. Ayçiçek, Efdal Sevinçli, Eray Canberk, Halim Yazıcı ve Hidayet Karakuş’tan oluşan Seçici Kurul, tüm eserleri tek tek değerlendirerek kazananı oy çokluğu ile belirledi. ‘Külden Büyüttüm Narı’ dosyasının şairi Özgen Seçkin; ‘Şükran Kurdakul’un şiir dünyasına yakınlığı, şiirdeki toplumcu ses, dilindeki söz ve anlatım zenginliği’ ile ödüle layık görüldü. Seçkin, 5 bin liralık para ödülünün de sahibi oldu.

Kazanan eser kitaplaştırıldı

2019 Şükran Kurdakul Şiir Ödülü Töreni, 16 Eylül Pazartesi günü saat 19.30’da, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde yapılacak. Tören öncesinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) mini bir müzik dinletisi sunacak. Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi tarafından kitaplaştırılan ‘Külden Büyüttüm Narı’ adlı eser, kültür hizmeti olarak ödül töreni sırasında konuklara dağıtılacak.

Tugay’dan törene davet

Yarışmaya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yarışmamızın tüm katılımcılarına ve titiz değerlendirmelerinden dolayı Seçici Kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Şükran Kurdakul’un anısını yaşatacak bu anlamlı ödülü kazanan Özgen Seçkin’i de kutluyorum. Tüm sanatseverleri 16 Eylül’deki törenimize bekliyoruz” dedi.