Özel/Gökçe Adar - İzmir'de yaşayan ve doğuştan kulakları olmayan 4 yaşındaki Alperen Çelik'i, gazetemizin gündeme getirmesi sonrası, İzmir Valiliği'nin ve kentteki iş dünyası temsilcilerinin de destek vermesiyle Alperen'in tek kulak ameliyatı için gereken 100 bin dolar toplanmıştı. Yardım parasının toplanmasının ardından, Alperen ABD'de doku çoğalma yöntemiyle hazırlanan ilk kulağına 8 Şubat doğum gününde kavuşmuştu.



Olmayan diğer kulağı için yardım kampanyasına devam eden Çelik ailesi, özellikle her akşam sosyal medya hesapları üzerinden yardım çağrısında bulunmaya devam etti. Çelik ailesine, sevindirici haber yardım kampanyasının son bulmasına 18 gün kala geldi. Antalya'da SMA'lı bir bebeğin vefat etmesiyle, SMA hastası Mustafa Yağız isimli bebeğin tedavisi için toplanan para, Alperen'in ameliyat masrafı için Çelik ailesinin hesabına aktarıldı. Böylelikle, Alperen'in ikinci kulak ameliyatı için eksik kalan 21 bin 200 dolar tamamlanmış oldu. Alperen, 5 Eylül 2022 tarihinde kulağına kavuşabilmek için Amerika'ya gidecek.

'ÇOK MUTLUYUZ'
Alperen'in annesi Funda Çelik, kampanyalarının bitmesine tam 18 gün kala aldıkları haberin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Haberi aldığı andan itibaren, mutluluktan gözüne uyku girmediğini söyleyen Çelik, “Yurt dışında bizim yardım kampanyamızı yöneten resmi bir dernek vardı. Bu dernek, Antalya'da SMA hastası bir bebeğin de kampanyasını yürütüyordu. SMA hastası Mustafa Yağız bebeğin vefat etmesiyle, tedavi için toplanan yaklaşık 200 bin dolar dernekte kaldı. Dernek yönetimi de bu paradan 21 dolar 200 doları Alperen'in hesabına aktardı. Tedavi için eksik kalan paramız toplanmış oldu. Mustafa Yağız bebeğin vefat etmesine çok üzüldük, kahrolduk, gözümüze uyku girmedi. Ama bir yandan da oğlumun kulağına kavuşacak olmasına çok sevindik. Kampanyamızın bitmesine 18 gün kala böyle bir haber almak bizi çok sevindirdi. 5 Eylül tarihinde Amerika'ya gideceğiz. 8 Eylül'de de Alperen ameliyatını olacak” ifadelerini kullandı.

3D yazıcıda yapıldı
Kulak delikleri açılan ve dış kulak yapılan Alperen'in herhangi bir zihinsel rahatsızlığı olmadığını kaydeden anne Çelik, “Dünyada nadir görülen ve doğuştan gelen 'microtia’ hastalığının sebebi bilinmiyor. Bu rahatsızlıkta iç kulak, kanallar ve delikler mevcut değil. Bunların yanı sıra sağ kulaktaki kemikçikler de olmuyor. Ameliyat öncesi kullandığımız bir işitme cihazı vardı ama bu da gerçek sesleri değil, elektronik sesi veriyor. Sesleri bilmediği için de Alperen konuşamıyordu. İç kulakları sağlam olduğu için kulak delikleri açılarak, kulak zarı ve 3 boyutlu yazıcıda yapılan kulak yerleştirmiş oldu” dedi.