Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen anma programında Selçuk Demokrasi Platformu adına basın açıklaması metni Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı İsmail Çetin tarafından okundu. İstasyon Meydanı'nda toplanan katılımcılar okunan basın açıklamasının ardından sessiz yürüyüş ile Amfi Tiyatro’ya geldiler.

Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlik Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden aydınlar için saygı duruşu ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı İsmail Çetin, Sivas Katliamı’nın Cumhuriyeti ve laikliği benimsemeyen bir güruh tarafından gerçekleştirildiğini belirterek; “Sivas’ta 33 aydınımızla 2 çalışanı diri diri yaktılar. Bu güruhun güzelliğe, dostluğa, birliğe, beraberliğe tahammülü yok. Sivas’ta canlarımızı yakarken, “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak” dediler. Yıllarca bilime, sanata değer veren ozanlarımız, aydınlarımız, bilim insanlarımız katledilmiştir. Aynı acıların, aynı katliamların bir daha yaşanmaması için bizlere düşen görev bu katliamları, bu yanan canlarımızı unutmamak, unutturmamaktır. Sivas’ta yanan tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

AYDINLIKLAR KARANLIĞA GÖMÜLEMEZ
Sivas’ta katledilen aydınların anısına düzenlenen etkinlikte konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bundan tam 29 yıl önce bir ateş düştü hepimizin yüreklerine. Elleri kanlı, elleri kirli, elleri yangın olanlar, ellerinde milyonların vebalini sonsuza kadar taşıyacak olanlar bir ateş düşürdü yüreğimize. Zannettiler ki, o ateş ve o dumanın sonucunda orada yaktıkları canların aydınlığı yok olacak. Oysa aradan 29 yıl geçti hâlâ onların türküleri gönüllerimizde, hâlâ onların ağıtları dillerimizde, hâlâ onların şiirleri her birimizin kulağında, hâlâ onların yazılarını yeni nesilleri okuyor. Aydınlıklar karanlığa gömülemez” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sivas Katliamı’nın 29. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlik söylenen şarkılar ve türkülerle devam etti.