Koronovirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen buluşmalarda konuşan Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımıza en iyi hizmeti vermek için hep birlikte, özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm zorluklara karşın dimdik ayakta kalacak ve kentimizi, ülkemizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

Kurban Bayramı öncesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Uzundere’deki şantiyesinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya, Başkan Selvitopu’nun yanı sıra, başkan yardımcıları, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, KARBEL Müdürü Yakup Tendriç ve çalışanlar katıldı. Saat 07.00’deki bayramlaşmada, maske ve hijyen kurallarına özellikle dikkat edildi.

Burada konuşan Başkan Selvitopu, koronavirüs salgını sürecinde alanda mücadele eden kesimlerin başında sağlıkçıların, daha sonra da yerel yönetimlerin geldiğini hatırlattı. Karabağlar Belediyesi’nin kenti temiz tutmak için tüm olanaklarıyla ve canla başla çalıştığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Özellikle sizler sürekli sokaktasınız. Salgın bitmedi; devam ediyor. Lütfen sağlığınıza aynı hassasiyetle dikkat edin. Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler de yönetici olarak özlük haklarınıza zarar gelmemesi, ücretlerinizi, maaşlarınızı zamanında alabilmeniz için çalışıyoruz” dedi.

Salgın bitmemesine karşın İller Bankası kesintilerinin başladığını bildiren Başkan Selvitopu, “Söylenenlerle yapılanlar uyuşmuyor. Kesinti yapılmayacağı açıklanmasına karşın geçen ay payımızdan yüzde 35 yani 3.5 milyon lira kesinti oldu. Bu ay da aynı oranda kesinti yapılmasını bekliyoruz. Ancak zorluklar bizi yıldırmıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çektirildi ve çalışanlara bayram çikolatası ikram edildi.

İstikrar hesap kitap işi

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Gediz’deki şantiyesinde yapılan bayramlaşmada da, Başkan Selvitopu, Meclis Üyesi İnan Karakoyun, başkan yardımcıları, Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve çalışanlar yer aldı.

Burada da personele özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Başkan Selvitopu, kadrolu işçileri kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine bayram sonrası devam edeceklerini bildirererek, şunları söyledi:

“Karabağlar’da yaşayan 500 insanımızın adına bütçeyi yönetiyoruz. Bu nedenle de dikkatli olmak zorundayız. Toplu sözleşmelerimizi bu anlayışla yapıyoruz. Çalışanlarımızı, emek veren arkadaşlarımızı asla mağdur etmeyiz. Karabağlar Belediyesi bugüne kadar istikrarlı geldiyse, nedeni hesabı kitabı doğru yapmamızdandır. Sizlerin maaşını aksatmadık. Bundan sonra da aksatmayı düşünmüyoruz. Koşullar ne olursa olsun bayram sevincini, hoşgörüsünü yaşamanızı; ailenizle, sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum.”

Şantiyelerin ardından ana hizmet binası, Ulaşım Hizmetleri, Sosyal Yardım İşleri ve Veteriner İşleri müdürlükleri birimlerini tek tek dolaşan Başkan Selvitopu, bayramlarını kutladığı çalışanlara çikolata ve Kavacık Üzüm Lokumu ikram etti.