Haber/Özge Günerken

İzmir’in Sakin Şehir lakaplı ilçesi Seferihisar’da belediyenin geçici bakımevinde 350’nin üzerinde sahipsiz hayvan kalıyor. Canların aylık mama ihtiyacının sadece kuru mama olarak 3 ton civarında olduğunu dile getiren Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, duyarlı tüm vatandaşlardan destek beklediklerini bildirdi. Seferihisar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki canlar için bir kampanya başlatan ve gönüllülerin desteği ile yaklaşık 1 ton kuru mama toplayan SEHAYDER önceki gün gerçekleştirilen mini törenle bu mamaları canlarla buluşturdu. Karnı doyan canların keyfi ve mutluluğu törene katılanları da sevindirdi.

Törene Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de katıldı. Yetişkin, imkanlar dahilinde belediye olarak ellerinden gelen desteği sahipsiz canlar için verdiklerini ancak gönüllülerin desteğinin de kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu bildirdi.

Canlara bayram hediyesi

Yetişkin, “SEHAYDER’e ve tüm bağışçılara bayram öncesinde can dostlarımıza bu hediyeyi gönderdikleri için çok teşekkür ederiz. Biz ne kadar bu canlara sahip çıksak da onların asıl sahipleri gönüllülerdir. Gönüllüler tüm bu hayvanlarla birebir ilgileniyorlar. Onlara çok teşekkür ediyor ve yaptıkları işe çok saygı duyuyorum. Biz de elimizden gelen desteği yapıyoruz fakat pandemiden dolayı çeşitli yerlerden alıp barınağa getirdiğimiz yemekler çok azaldı, bazı yerlerde hiç gelmiyor. Mesela normalde ramazan aylarında çadırlardan gelenler, askeriyeden gelenler vardı. Şimdi bunlar olmayınca sıkıntılar çekmeye başladık. Sağolsun sivil toplum kuruluşları destek veriyor, Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ediyoruz, onlar da destek veriyor. Biz de elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bu kampanyayı can dostlara bayram hediyesi olarak düşündüklerini ifade eden Başkan Fevziye Özkan, “Kampanyamıza el veren, destek olan herkes sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bayram öncesinde yüzlerce canının karnı doydu, onlara en güzel hediye bu oldu. Bu tip kampanyaların devamının gelmesi en büyük temennimiz” dedi. Belediyenin imkanları dahilinde bir süredir bakımevinin mama ihtiyacını tam olarak karşılayamadıklarını da kaydeden Özkan şöyle devam etti: “Her gün bakımevimize yeni canlar geliyor. Sahiplendirme rakamları ise maalesef gelen canların sayısının yakınında bile değil. Hal böyle olunca da mama ihtiyacımız sürekli büyüyor. Sadece kuru mama bazında günlük en az 7-8 paket 15’er kiloluk mama gidiyor. Bu da aylık 3 tonun üzerinde kuru mama demek. Çoğu zaman bu miktara ulaşmakta çok zorlanıyoruz. Bu nedenle de tüm duyarlı vatandaşlarımızdan bakımevi canlarımıza mama desteği vermelerini rica ediyoruz. Onların desteği ile mama sıkıntımızı aşmak en büyük arzumuz” diye konuştu.