Çeşme Belediyesi, Turkey Windsurf Training (TWT) ve Trio Shipping tarafından Medicana Sağlık Grubu ana sponsorluğunda organize edilen, IFCA yönetiminde ve gözetiminde gerçekleştirilecek bu yarışta, IFCA yetkilileri ve Türkiye Yelken Federasyonu'na bağlı hakemler görev alacak. IFCA (International Funboard Class Association) 1985 yılında kurulan, dünya ve kıta şampiyonlukları düzenleme yetkisine sahip bir sınıf kuruluşu. IFCA kurulduğu yıldan bu yana, koyduğu kurallarla, rüzgâr sörfünün gelişmesini, adil şartlarda yarışılmasını ve her yaştan yarışçıların katılımıyla herkesin öğrenebileceği, gelişebileceği ve tecrübe kazanabileceği yarış ortamları yaratılmasını sağlıyor.

IFCA’nın resmî web sitesinden 07 Ağustos’a kadar kayıtların açık olacağı şampiyonaya su ana kadar 17 farklı ülkeden 100’un üzerinde sporcu kayıt yaptırdı.

“Ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız”
Göreve gelmeden önce Alaçatı’ya sörfü yeniden getireceğinin sözünü veren

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Windsurf yarışlarını yeniden hayata geçirdik. 2019 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ardından, geçtiğimiz yıl milli takımın belirlendiği, Türkiye Şampiyonasını gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz yıl Vakkorama Watersports Championship yarışlarını yaptık.

En son 2013 yılında gerçekleştirilen IFCA Dünya Şampiyonasını 9 yılın ardından bu sene yeniden Alaçatı’da yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Söz verdiğimiz gibi; Uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya yeniden getirdik. Bu yıl düzenlenecek olan MEDİCANA 2022 IFCA Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Türkiye Yelken Federasyonu’na ve yönetimine katkıları için teşekkür ederim. Tüm sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

En iyi rüzgâr sörfçüleri yarışacak
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde ve büyük destekleriyle gerçekleşecek şampiyonada, ayrıca Trio Shipping, Çeşmealtı Windsurf Kulübu, Isuzu D-Max, Kurukahveci Mehmet Efendi, Schneider Elektrik, Megapol Group, Manastır Otel Alaçatı, Latin Reklam, Surf Garden Cafe, Port Ladera Otel, Karnaval Radyo gibi markalar ve ayrıca Turkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı da yarışa destek veren isimler arasında bulunuyor.

14 Ağustos tarihinde ION Club Alaçatı’da tüm yarışçıların toplanmasının ardından gün sonu yapılacak açılış ile başlayacak Şampiyona, 15 – 20 Ağustos tarihleri arasında her gün gerçekleşecek, dünyanın en iyi rüzgâr sörfçülerinin rekabetine sahne olacak heyecan dolu yarışlarla ve gün içi etkinliklerle devam edecek.

‘Blue Panda’ isimli yelkenli de eşlik edecek
Ayrıca açılış günü olan 14 Ağustos’ta, WWF’e ait ‘Blue Panda’ isimli yelkenli tekne plastik atıksız bir dünyaya dikkat çekmek için çıktığı Akdeniz turuna bu şampiyonayı da dahil ederek ION Club önüne demirleyecek ve yarışçılardan bir grup denizde yelkenliyi karşılayarak renkli görüntüler verecekler. Yarışa ait güncel bilgiler ve tüm görseller TWT instagram hesabından (@turkeywindsurftraining) ve IFCA web sayfasından yarış boyunca takip edilebilecek.

20 Ağustos aksamı kupaların sahiplerini bulmasıyla sonlanacak olan Şampiyona, yarışçılarla birlikte onları desteklemeye gelen aileleri, arkadaşları, sporseverler, o tarihte Alaçatı'da tatilini geçiren ve böyle bir organizasyona tanıklık etmek isteyen tüm seyircileri ağırlıyor olacak.