48 saatlik sokağa çıkma yasağında cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafiğinin olmayışından faydalanarak hafta sonu boyunca ilaçlama ve genel yıkama çalışmalarını aralıksız sürdüren Ödemiş Belediyesi, pazartesi günü kurulan pazarda da önlemlerini aldı.

Bölgenin en büyük açık hava alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Ödemiş Pazarı’nın girişlerinde Zabıta Müdürlüğü ekiplerince maskesi olmayan tüm vatandaşlara maske dağıtıldı. Maske denetimleri gün boyu devam etti.

Ayak dezenfekte havuzu

Sağlık İşleri Müdürlüğü el dezenfektanı ve vücut ısısı ölçüm noktalarının yanı sıra ayak dezenfektan hijyen havuzu da kurdu. Vatandaşların ve esnafların vücut ısıları ölçüldü. Bir yandan pazar kurulan caddelerde dezenfekte çalışmaları da devam etti. Anons sisteminin yanı sıra araçlardan yapılan anonslarla da uyulması gereken hijyen kuralları hatırlatıldı. Periyodik olarak yapılan anonslarla vatandaşlardan pazar alışverişleri sırasında hijyen kurallarına dikkat etmeleri, sosyal mesafeyi mutlaka korumaları ve alışverişi mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp evlerine dönmeleri istendi.

Başkan Eriş: “Bugünleri özveri ve dayanışmayla geride bırakacağız”

Pazar yerinde alınan önlemleri yerinde inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaları adına Cumartesi günü kurulamayan pazarımız bugün kuruldu. Biz de gerekli tüm önlemleri aldık ve denetimlerini gün boyu gerçekleştirdik. Tüm hemşehrilerimize ve esnaflarımıza belediyemizdeki tüm maskeleri dağıttık. Sosyal mesafe kuralına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattık. Sürecin başından bu yana olduğu gibi yine pazar yerinde el dezenfektanı noktalarımız kuruldu. Hemşehrilerimizin vücut ısıları ölçüldü. Ayrıca dezenfektan dolu havuzla ayakların hijyeni konusunda da gerekli önlemler alındı. Ekiplerimiz yaya olarak pazar kurulan cadde ve sokaklarda ilaçlama yaptı. Anonslarımızla da uyarılarımızı sürdürdük. Her şey hemşehrilerimizin sağlığı için.

Bir yandan hijyen önlemlerimizi eksiksiz sürdürürken bir yandan Ödemiş dayanışmasıyla da ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Sıcak yemek desteğimiz devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı sürecinde de çalışmalarımız eksiksiz devam etti. Bugünleri özveri ve dayanışmayla, kurallara eksiksiz uyarak geride bırakacağız. Yeter ki hemşehrilerimiz evde kalsın, biz onlar için görevdeyiz” dedi.