İmzalanan protokol kapsamında belediye, taşınmazların verilerini Narlıdere Tapu Müdürlüğü'yle elektronik ortamda paylaşacak. Bu sayede vatandaşların iki kurum arasında gidip gelmesinin önüne geçilecek. Başkan Ali Engin" Özellikle pandemi döneminde hem vatandaşlarımız için hem de çalışanlarımız için yerinde bir uygulama. Emek verenleri kutluyorum" dedi.

Amaç hızlı çözüm

Narlıdere Belediyesi ile Narlıdere Tapu Müdürlüğü, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokol; iki kurum arasında bina, arsa ve arazi rayiç değerleri verilerinin elektronik ortamda paylaşılmasına olanak sağlayacak. Böylece vatandaşlar, vergi değerlerini Narlıdere Belediyesi'ne gidip belge almalarına gerek kalmadan tapuda öğrenebilecek. Ayrıca tapu borcu bulunan vatandaşlar belediyenin resmi web sitesi üzerinde ödemelerini gerçekleştirebilecek.

"Daha kaliteli ve kolay hizmet"

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İşbirliğimiz ile Tapu Müdürlüğümüzle aramızdaki veri iletişim bağlantısı sayesinde güvenli bir ortamda, doğru ve hızlı bir şekilde verilere erişilebilip paylaşılmasını temin edeceğiz. Bu sayede vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kolay bir hizmet sunmuş olacağız. Bürokrasiyi azaltarak, zaman kaybının da önüne geçeceğiz. Özellikle pandemi günlerinde vatandaşlarımızın  işinin doğru ve hızlı bir şekilde yapılıp onlara kolaylık sağlanması her zamankinden daha önemli.  Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.