İZMİR'in Menderes ilçesinde, Belediye tarafından ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. İlçede 30 gün boyunca kurulacak iftar sofralarının yanı sıra ramazan şenlikleri de gerçekleştirileceği belirtildi.

Menderes Belediyesi 11 ayın sultanı ramazan için ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı. Ramazan boyunca ilçedeki futbol sahasında, her gün bin 800 kişi için iftar sofrası kurulacak. Ayrıca, Tekeli, Gümüldür, Özdere, Gazipaşa ve Görece Mahalleri'nde de farklı günlerde iftar yemeği verilecek. İlk kez düzenlenecek Ramazan şenlikleri de renkli görüntüler oluşturacak.

Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nda iftar sonraları tasavvuf müziği gösterileri ile Ramazan'ın ruhu en güzel şekilde yaşatılacak. İhtiyaç sahibi aileler için 3 bin erzak kolisinin dağıtımı da ramazan ayı boyunca Belediye tarafından gerçekleştirilecek.

CAMİLER TEMİZLENDİ

Menderes Belediyesi İbadethane Temizlik Ekibi de ramazan öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik işlerini tamamladı. Vatandaşların daha temiz ortamda ibadetini yerine getirmesi için camilerin tamamında dip köşe temizlik gerçekleştiren ekipler, cami bahçesinde de düzenleme çalışmaları yaptı.

AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçelerinde Ramazan'ın ruhunu en iyi şekilde yaşanacağını belirtip, "Göreve geldiğimizde başlattığımız Ramazan etkinliklerimizi bu yılda gerçekleştiriyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan için her türlü hazırlığımızı tamamladık. İbadethane Temizlik Ekibimiz ilçedeki tüm camilerimizde temizlik işlerini tamamladı. Ramazan ayında sağlıklı ve hijyenik ortamda vatandaşlarımız ibadetlerini gerçekleştirecek. Ramazan boyunca iftdar sofralarımız olacak. Ramazan ayında edeceğimiz duaları, tutacağımız duaları Allah kabul etsin" diye konuştu.