Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, İzmir’in kalbi Konak’ta, bir birbirinden renkli etkinlikle kutlanacak. Konak Belediyesi’nin her biri ilçenin farklı noktasında bulunan beş butik müzesinde, bir hafta boyunca birbirinden renkli atölye çalışmaları, söyleşiler ve eğlenceli gösteriler düzenlenecek. Kutlama programları kapsamında, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Karikatür, Mask ve Kadın Müzesi ziyaretçilerini ağırlayacak. Girişlerin ücretsiz olduğu müzelerin ilk gün etkinliği 18 Mayıs Cumartesi günü, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde, ‘İnteraktif Hikaye Kurmacası’ adlı etkinlikle başlayacak. Handan Gökçek yönetiminde gerçekleştirilecek etkinlik Saat:13.00’de başlayacak. Aynı gün Karikatür Müzesi’nde de ‘Neşeli Hareketler! Stop Motion Atölyesi’ Saat:13.00’de ziyaretçilerle buluşacak.

Etkinlikler hafta boyunca sürüyor

 21 Mayıs Salı günü ise Karikatür Müzesi’nde ‘Veda’ isimli karma karikatür sergisi saat 18.00’de açılacak. 22 Mayıs Çarşamba günü de Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde Oyuncak Atölyesi saat 13.30’da ziyaretçilerle buluşurken, Necdet Alpar Mask Müzesi’nde saat:18.00’da ‘Argın Kubin ile Abraxas Masal Gecesi’ adlı kukla sergisi açılacak. Müzeler haftası dolayısıyla 23 Mayıs Perşembe günü Karikatür Müzesi’nde saat:13.30’da Kâğıt Kukla Yapımı, 24 Mayıs Cuma günü ise Necdet Alpar Mask Müzesi’nde Parmak Kukla Yapımı ve Kadın Müzesi’nde ‘Müzeye Feminist Bir Açıdan Bakmak’ etkinlikleri gerçekleştirilecek. Her iki etkinlik de 13.30’da başlayacak.

Müzeler Haftası devamında son olarak 25 Mayıs Cumartesi günü Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde Kumdan Masallar, Necdet Alpar Mask Müzesi’nde Masaldan Dramaya Bahar Masalları etkinlikleri saat 13.30’da başlarken, Karikatür Müzesi’nde Kirigami (Kağıda keserek şekil verme sanatı) etkinliği saat 13.00’te gerçekleştirilecek.