Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Bostanlı Uğur Mumcu Parkı revize edilerek yeni yüzüyle vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Cumhuriyet Mahallesi’ne çocukların ve mahalle sakinlerinin keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla park yapıldı. Yol kenarında oynarken araç çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Emirhan’ın anısını yaşatmak için parka Emirhan ismi verildi. İmbatlı Mahallesi’nde bulunan ve Atatürk’ün hayattayken yapılan üç büstünden biri olma özelliği taşıyan büstün bulunduğu alan meydana çevrildi. Ayrıca İmbatlı Mahallesi 6091/1 sokağa yeni bir park yapıldı. Yapımı 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan parka Karşıyaka Spor Kulübü’nde önemli görevlerde bulunmuş Hüseyin Sever’in adının verilmesi planlanıyor.

Çalışmalar devam ediyor

Şemikler İzban Durağı yakınında bulunan macera parkının da yapım işlemi tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı. İçerisinde çocukların hareketli dakikalar yaşayacağı ip parkurları, zeep line, tırmanma parkurları ve oyun grupları yer alan park çocuklar tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor. Şemikler 6297 sokakta yapımına başlanan parktaki çalışmaların kısa zaman içerisinde tamamlanması planlanıyor. Mavişehir’de bulunan ve atletizm parkı olarak faaliyet sunmaya hazırlanan Semra Aksu Parkı’nda ise çalışmalar devam ediyor. Alaybey’de bulunan Tahir Bor Parkı da yenileniyor; yeni oyuncaklarının yerleştirileceği parkta yeşil alan çalışmaları da tamamlandığında daha kullanışlı ve keyifli hale gelecek.

Yeni bisiklet yolları

Kentte sürdürülebilir ulaşımın yaygınlaştırılması için de çalışmalar yürütülüyor. Günlük yaşamda bisiklet kullanımının artırılması ve kullanım için güvenli yolların oluşturulması için çalışan belediye yeni bisiklet yollarını da kente kazandırıyor. Bostanlı 1814 Sokak’ta çalışmasına başlanılan bisiklet yolu tamamlanırken Cengiz Topel Parkı’na da yeni bisiklet yolları yapıldı.

Vatandaşların daha keyifli bir ortamda vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla bostanlı Balıkçı Barınağı içerisinde yer alan süs havuzu bakımları yapılarak yenilendi. Demirköprü Mahallesi’nde bulunan Demir Ali Durgut Parkı içerisine de süs havuzu ekleme çalışmaları devam ediyor.

Ağaçlandırma seferberliği

Karşıyaka Belediyesi kent içerisinde bulunan yeşil alanları koruma altına almak ve ağaç sayısını artırmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına da ağırlık veriyor. dikim sezonlarında binlerce tohumuntoprakla buluşmasına öncülük eden belediye, kentte bulunan boş alanların tümünü de yeşillendirmeye çalışıyor. Bu kapsamda Mavişehir konteyner Park çevresi, İnönü Mahallesi 6718 Sokak, Yalı Mahallesi 6436/5 Sokak ağaçlandırıldı. Şemikler Mahallesi 6220 Sokak’ta bulunan oto park alanı, Bahçelievler Katlı Pazaryeri yanında bulunan otopark ve Yeni Girne Bulvarı girişi de ağaçlar ile yeşillendirildi. Mavişehir Opera Caddesi’nde yer alan otopark alanının yeşillendirme çalışmaları ise halihazırda devam ediyor.

Karşıyaka yeşile bürünecek

Kasım ayında ağaç dikim sezonunun başlaması ile birlikte yeşillendirme çalışmaları daha da hız kazanacak. Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre sezonun başlaması ile birlikte kente genelinde bulunan her boş alan ağaçlandırılacak. Karşıyaka tamamen yeşile bürünecek, gri hiçbir alan kalmayacak.